Αεροσκάφος κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή του Ηρακλείου – 1 νεκρός (upd2)

Στην περισυλλογή των δύο αλλοδαπών επιβαινόντων, ενός Νοτιοαφρικανού και ενός Ινδονήσιου, του μονοκινητήριου αεροσκάφους που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Κακό όρος λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο, προχώρησε πλωτό του λιμενικού σώματος. Νεκρός ο 62χρονος Ινδονήσιος, πιθανόν από καρδιακή προσβολή. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τους δύο επιβαίνοντες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου και παραλήφθηκαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στις έρευνες συμμετείχαν ένα πλωτό του Λιμενικού και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου μεταφέρθηκαν οι δυο επιβαίνοντες στο μονοκινητήριο αεροσκάφος που έπεσε το πρωί κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στη θαλάσσια περιοχή του Κακού Όρους, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, από όπου είχε απογειωθεί.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου ο ένας εκ των δύο, ένας 62χρονος Ινδονήσιος, ήταν ήδη νεκρός όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο, παρά τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης, η οποία στήθηκε στις δέκα περίπου το πρωί.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο άτομο, έναν 32χρονο Νοτιοαφρικανό, βρίσκεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον διοικητή Κωνσταντίνο Τερζάκη. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο αερολιμενάρχης του Αεροδρομίου Ηρακλείου «Ν.Καζαντζακης», το αεροσκάφος μόλις απογειώθηκε εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Οι Αρχές ερευνούν την υπόθεση, προκειμένου να καταλήξουν στα αιτία του δυστυχήματος.