Ανδρουλάκης: Ενδεδειγμένη λύση σε συμφωνία με την ΕΕ η δημιουργία Εθνικού Ταμείου Πλούτου

«Η ενδεδειγμένη λύση θα ήταν μια συμφωνία με την ΕΕ και η μετεξέλιξη της Αναπτυξιακής Τράπεζας σε ένα Εθνικό Ταμείο Πλούτου το οποίο θα λειτουργεί ως ενιαίος αναπτυξιακός φορέας για όλη την επικράτεια χωρίς την γραφειοκρατική δομή του υφιστάμενου συστήματος» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στη σημερινή του ομιλία στη Βουλή, στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την «Αναδιάρθρωση της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας και των θυγατρικών της και λοιπές διατάξεις» .

«Σε αυτό το πλαίσιο», προσέθεσε, «θα μπορούσε να υπαχθεί και το Υπερταμείο καταργώντας, επιτέλους, το καθεστώς της μακροχρόνιας κηδεμονίας μέσα από ένα τέτοιο μετασχηματισμό σε ένα φορέα που ουσιαστικά θα χρηματοδοτεί μακροχρόνια επενδύσεις και τη μελλοντική στήριξη της οικονομίας αλλά και του ασφαλιστικού συστήματος για τη νέα γενιά και όχι να περιοριζόμαστε σε ένα φορέα που είναι απλώς φορέας συστηματικής αποπληρωμής του δημόσιου χρέους». «Κάτι σχετικό γίνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες» σημείωσε.

«Σήμερα κεντρικό πολιτικό ζήτημα είναι το νέο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης όλων των ευρωπαϊκών κρατών και κυρίως των πιο ευάλωτων οικονομιών. Γι’ αυτό εμείς στεκόμαστε απέναντι σε λογικές εκποίησης των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη διαμόρφωση καρτέλ και ολιγοπωλίων» επισήμανε ο Ν. Ανδρουλάκης.

«Το νέο κοινωνικό συμβόλαιο της μεταπολίτευσης θα πρέπει να έχει στον πυρήνα του την αναβάθμιση όλων των παραμέτρων της κρατικής ισχύος στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Η αναβάθμιση αυτή αφορά και στον τομέα της άμυνας και των εξοπλισμών, αλλά κυρίως αφορά την αναδιάταξη και τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής βάσης της χώρας» είπε ο Ν. Ανδρουλάκης και υπογράμμισε, καταλήγοντας:

«Προς αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσε να συμβάλλει καθοριστικά ένα πραγματικά Εθνικό Ταμείο Πλούτου που θα αποτελεί βασικό μοχλό για τη χρηματοδότηση μακροχρόνιων επενδύσεων που θα κάνουν ανθεκτική την οικονομία με κοινωνική συνοχή, προοπτική και ευημερία για όλες τις γενιές και ιδιαίτερα για τους νεότερους ανθρώπους».