Ελεύθερος αφέθηκε ο δικηγόρος Απ. Λύτρας που χτύπησε τη σύζυγό του – Ζήτησε συγνώμη

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του, ο γνωστός δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, με τον περιοριστικό όρο να μην προσεγγίζει τη σύζυγό του. Σε δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες, δήλωσε ότι ζήτησε συγνώμη για την πράξη του. Νωρίτερα έδωσε απαντήσεις στην ανακρίτρια. Ήταν κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία, κατηγορία την οποία αποδέχθηκε κατά την απολογία του, για πράξεις βίας σε βάρος της συζύγου του.

Άρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο δικηγόρος Λύτρας

Ο δικηγόρος που ξεκίνησε να απολογείται για την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, σύμφωνα με πληροφορίες κατά την απολογία του, που έχει ξεκινήσει, θα ζητήσει συγγνώμη για τις πράξεις του, εκφράζοντας την συντριβή του για το περιστατικό που τον έφερε ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η δικαστική λειτουργός πριν την απολογία, φαίνεται να έλαβε καταθέσεις μαρτύρων που προτάθηκαν από την πλευρά του κατηγορούμενου προς υπεράσπισή του. Έτσι στο ανακριτικό γραφείο φέρεται να βρέθηκαν και να έδωσαν κατάθεση η πρώην σύζυγος και η κόρη του κατηγορούμενου, καθώς και γνωστός συνάδελφος και κουμπάρος του.

Στα δικαστήρια βρίσκονται από το πρωί σε συμπαράσταση του ποινικολόγου συγγενικά του πρόσωπα.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας, μετά από τη διαδικασία των εξηγήσεων του κατηγορούμενου που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, έκριναν ότι στον δικηγόρο πρέπει να επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης προσέγγισης της συζύγου του.

Ο προβεβλημένος σε μέσα ενημέρωσης ποινικολόγος φέρεται απολογούμενος να αποδέχθηκε την κατηγορία που τον βαρύνει και να ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις σε βάρος της συζύγου του, επίσης δικηγόρου, η οποία φέρει σοβαρά τραύματα κυρίως στο κεφάλι.

Το ζευγάρι φέρεται να ισχυρίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων της κλινικής πως τα πολύ σοβαρά τραύματα της γυναίκας οφείλονταν σε πτώση της από τη σκάλα του σπιτιού. Η κλινική εικόνα, ωστόσο, της δικηγόρου δεν παρέπεμπε σε πτώση αλλά σε βίαια χτυπήματα που είχε δεχθεί από ανθρώπινο χέρι.