Βελόπουλος: Οι δολοφόνοι των Τεμπών να φυλακιστούν, η έκθεση μιλάει για 15 τόνους ξυλολίου

«Έχω στα χέρια μου τη νέα έκθεση, τη βελτιωμένη έκθεση, που αφορά το έγκλημα των Τεμπών. Δυστυχώς για τη ΝΔ και την προσπάθεια συγκάλυψης επιβεβαιώνει τα όσα έχουμε πει», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, η έκθεση «μεταξύ άλλων μιλάει για περίπου 15 τόνους ξυλολίου. Μιλάει για τους νεκρούς, οι οποίοι επέζησαν στην αρχή, αλλά λόγω της εκρήξεως κάηκαν ζωντανοί. Οι μισοί δηλαδή από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους είναι καμένοι. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό». «Το κυριότερο, δε, η συγκάλυψη οφείλεται στα δύο κοντέινερς που εξαφανίστηκαν. Είναι αυτό που είχαμε πει στη Βουλή από τον Μάρτιο του 2023. Εξαφανισμένα δύο κοντένερς, που κανείς δεν γνωρίζει τι περιείχαν».

Τόνισε ότι «όλα αυτά, μαζί με την δήλωση του πρωθυπουργού ότι ο ίδιος έδινε εντολές, αποδεικνύουν ότι οι δολοφόνοι των Τεμπών πρέπει να φυλακιστούν, αλλά και ο πρωθυπουργός ο ίδιος να απολογηθεί, για το ποιες ήταν οι εντολές του εκείνο το βράδυ. Ήταν εντολές συγκαλύψεως ή αποκαλύψεως των δολοφόνων;».

Να πει δημόσια ο κ. Γεραπετρίτης αν το γραφείο του συνέταξε την προδοσία των Πρεσπών

«Τραγική και γλαφυρή ταυτόχρονα» χαρακτηρίζει την «κατάσταση στο υπουργείο Εξωτερικών» ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, δηλώνοντας ότι «ο κ. Γεραπετρίτης διά των διαρροών από το υπουργείο Εξωτερικών, λέει ότι η έκθεση -ή, αν θέλετε, η Συμφωνία των Πρεσπών καλύτερα- δεν έγινε από το γραφείο του. Εμείς λέμε λοιπόν, ότι ζητούμε από αυτόν να βγει δημόσια και να μας πει ο ίδιος αν το γραφείο του συνέταξε την προδοσία των Πρεσπών με τη Συμφωνία που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ή αν δεν μιλήσει να αναλάβει τις ευθύνες ο πρωθυπουργός».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος τόνισε ότι «αν ισχύουν τα όσα λέγονται, τότε η ΝΔ και ο πρωθυπουργός έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στην προδοσία της Μακεδονίας και στη Συμφωνία των Πρεσπών. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια για αγρίους».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στο περιστύλιο της Βουλής, για το αν ζητάει παραίτηση, απάντησε: «Βεβαιότατα, αν αποδειχθεί ότι το γραφείο του κ. Γεραπετρίτη είναι υπεύθυνο για τη σύνταξη αυτής της συμφωνίας, τότε το λιγότερο που ζητάει κάποιος είναι παραίτηση. Όχι του κ. Γεραπετρίτη, αλλά του πρωθυπουργού που το έκρυβε. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Διότι το έκρυβε ο πρωθυπουργός».