Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Ενοχή για τον θάνατο της Μαλένας ζήτησε η εισαγγελέας

«Προτείνω να κηρύξετε ένοχη την κατηγορουμένη Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη» είπε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η εισαγγελέας της Έδρας Βασιλική Δημοπούλου, ολοκληρώνοντας το σκέλος της αγόρευσης της για τον θάνατο της Μαλένας.

Η εισαγγελική λειτουργός μετά από μαραθώνια αγόρευση, στη διάρκεια της οποίας αποδέχθηκε πλήρως τα στοιχεία του κατηγορητηρίου σχετικά με ασφυκτικό θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας, είπε στο δικαστήριο πως κίνητρο της 36χρονης μητέρας ήταν να εξασφαλίσει μία “ανέφελη σχέση” με τον Δασκαλάκη. Κατά την κυρία Δημοπούλου το κορίτσι, που νοσηλευόταν για την αντιμετώπιση ιάσιμης μορφής λευχαιμίας στο Νοσοκομείο Παίδων, έγινε “εμπόδιο” για την κατηγορουμένη όταν ο πατέρας έφυγε από την Αθήνα για να επιστρέψει στο σπίτι στην Πάτρα και στην μεγάλη κόρη της οικογένειας, την Τζωρτζίνα. «Διακατέχεται από φόβο και άγχος η κατηγορουμένη” μήπως ο Δασκαλάκης στραφεί όσο βρίσκεται στην Πάτρα σε κάποιο τρίτο πρόσωπο, όπως είχε πράξει λίγους μήνες πριν», ανέφερε η εισαγγελέας.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα η κατηγορουμένη επέφερε ασφυκτικό θάνατο στην Μαλένα. «Προκειμένου να εξασφαλίσει ότι η κόρη της δεν θα επανέλθει στην ζωή, καθυστέρησε είκοσι λεπτά να ειδοποιήσει τους γιατρούς. Η κατηγορουμένη χρησιμοποίησε πανάκια για να επιφέρει ασφυκτικό θάνατο στην κόρη της. Από πού αποδεικνύεται η ύπαρξη πανιού; Από την έλλειψη κακώσεων. Έτσι η πιθανότητα να εντοπιστεί τραύμα είναι πιο δύσκολο» είπε η εισαγγελέας.

Η αγόρευση συνεχίζεται.

Ουδεμία θλίψη ένιωθε η κατηγορουμένη για τον θάνατο της Μαλένας

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα κρίνω τον τρόπο που βιώνει κάποιος, θλίψη. Πλην όμως η εικόνα της χαροκαμένης μάνας που προσπαθεί να παρουσιάσει η κατηγορούμενη, απέχει παρασάγγας από την πραγματική εικόνα της. Η κατηγορούμενη ουδεμία θλίψη ένιωθε. Μοναδικό αίσθημα ήταν το άγχος της αιτίας θανάτου που θα κατέγραφε η ιατροδικαστής. Ανησυχούσε μόνο αν θα αποκαλυφθεί η εγκληματική πράξη σε βάρος της Μαλένας».

Στιγμή-στιγμή σε όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν του θανάτου τής Μαλένας Δασκαλάκη, από τον οποίο έχει ξεκινήσει την αγόρευσή της, η εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου οικοδομεί την πρόταση της για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία καθισμένη στο εδώλιο ακούει την εισαγγελική κρίση για το κατηγορητήριο που δέχεται ότι η κατηγορουμένη αφαίρεσε με ασφυκτικό τρόπο τη ζωή των δύο μικρότερων κοριτσιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Η καταδικασμένη σε ισόβια για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, παρακολουθεί από νωρίς σήμερα την εισαγγελική εκτίμηση για το δεύτερο κατηγορητήριο που της αποδίδει ότι τα δικά της χέρια αφαίρεσαν την ζωή της 3,5 ετών κόρης της Μαλένας το 2019, το πρώτο παιδί της οικογένειας που πέθανε, καθώς και τη ζωή της μόλις έξι μηνών Ίριδας το 2021 ενώ το μωράκι κοιμόταν στο σπίτι της οικογένειας.

Σε βαριά ατμόσφαιρα και με αισθητή την απουσία του Αλέξη Κούγια, η εισαγγελέας αναπτύσσει το σκεπτικό της σε τακτικούς και ένορκους δικαστές για την ενοχή της “μητέρας από την Πάτρα”.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στην μαραθώνια απολογία της δήλωσε εμφατικά πως είναι αθώα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μπορεί να μην ήταν μία καλή μητέρα «αλλά δολοφόνος δεν είμαι».

Σήμερα η εισαγγελέας της Έδρας ξεκινώντας από τον πρώτο θάνατο που βίωσε η οικογένεια, είπε πως η 36χρονη «ουδεμία θλίψη βίωνε από τον θάνατο της Μαλένας. Το μοναδικό άγχος της ήταν η διαπίστωση της αιτίας θανάτου».

Με απόλυτα αναλυτικό τρόπο η εισαγγελική λειτουργός, χωρίς να αφήνει στο απυρόβλητο ιατροδικαστικές εκθέσεις που αποφάνθηκαν για ηπατική ανεπάρκεια, «λειτουργώντας κατά φαντασία», εξήγησε ότι ο θάνατος της Μαλένας άφησε άναυδους τους γιατρούς που είχαν αναλάβει να αντιμετωπίσουν την ιάσιμη μορφή λευχαιμίας που διαγνώστηκε στο κορίτσι. Επικαλούμενη ένα προς ένα τα κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία και τις καταθέσεις των γιατρών, των ιατροδικαστών και άλλων επιστημόνων που ήρθαν σε επαφή με την υπόθεση, η εισαγγελέας δίνει μία πρόγευση της κρίσης της επισημαίνοντας τον αιφνίδιο, μη αναμενόμενο θάνατο της Μαλένας, ενός παιδιού που λίγο πριν πεθάνει «παίζει στον παιδότοπο του νοσοκομείου, τραγουδάει και γκρινιάζει που την σταματάνε από το παιχνίδι».

Και όταν κρίθηκε επιβεβλημένη η νεκροψία και νεκροτομή, για να βρεθούν τα αίτια θανάτου του παιδιού, «η κατηγορούμενη, δεν ήθελε, ήταν αντίθετη, γιατί όπως έλεγε δεν ήθελε να χαρακώσουν το παιδί της».

Με ιδιαίτερο τρόπο και εστιάζοντας στην αδράνεια του ζευγαριού να προβούν σε νόμιμες ενέργειες μετά τον θάνατο της Μαλένας, η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε στα γεγονότα που ακολούθησαν τον χαμό του παιδιού. «Ουδεμία μήνυση υπέβαλλαν» τόνισε ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε: |Ο τρόπος ζωής που ακολουθούσε η κατηγορούμενη μετά το θάνατο της Μαλένας δεν συνάδει με πένθος. Κάνανε συνεδρίες με τον Δασκαλάκη σε ψυχολόγο για να επιλύσει προβλήματα του γάμου τους. Δεν έκαναν συνεδρίες για την ψυχολογική στήριξη της Τζωρτζίνας που έχασε απροσδόκητα την αδελφή της. Η εικόνα της χαροκαμένης μάνας που θέλει να παρουσιάσει η κατηγορούμενη απέχει παρασάγγας από τον τρόπο ζωής της».

Η αγόρευσή της εισαγγελέα, την οποία παρακολουθεί ο πατέρας των κοριτσιών Μάνος Δασκαλάκης αλλά και συγγενείς της κατηγορουμένης, συνεχίζεται σε ό,τι αφορά την Μαλένα. Αμέσως μετά η εισαγγελική λειτουργός θα ανοίξει το κεφάλαιο του θανάτου της Ίριδας.