Εισαγγελική έρευνα για το επεισόδιο με τον βουλευτή Αυγενάκη – Αποπέμφθηκε από την ΚΟ της ΝΔ

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες εκπροσώπων εργαζομένων στο Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” για επεισόδιο βίας (χαστούκι) με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ , Λευτέρη Αυγενάκη.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου ξεκινά προκαταρκτική εξέταση για όσα καταγγέλεται ότι έγιναν στο αεροδρόμιο, για τα οποία υποβλήθηκε αναφορά και από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο πρώην υπουργός φέρεται να χειροδίκησε κατά υπαλλήλου, θέλοντας να επιβιβαστεί σε πτήση στην οποία είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία επιβίβασης. Ο κ. Αυγενάκης σε δήλωση του αρνείται ότι άσκησε βία, αναφερόμενος σε λεκτικό επεισόδιο, για το οποίο ζήτησε συγγνώμη.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία τα προς διερεύνηση αδικήματα είναι, βία κατά υπάλληλου, διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Αποπέμφθηκε από την ΚΟ της ΝΔ

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, έθεσε τον βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής.

Την επιστολή ανέγνωσε στο Σώμα, το προεδρείο της Βουλής, από την Ολομέλεια.

Κατόπιν τούτου, η ΝΔ, αριθμεί πλέον 157 βουλευτές.

Αυγενάκης: Ζητώ συγνώμη για την ένταση στο αεροδρόμιο-Αντιδράσεις

«Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητώ συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθειά μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην twitter) ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης σχετικά με το «λεκτικό» όπως το χαρακτηρίζει, περιστατικό στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Εκφράζει μάλιστα την έκπληξή του «από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών», «χειροδικιών» απο μέρους μου».

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, «Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας, καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φισούνα επιβίβαση». Όπως αναφέρει ο κ. Αυγενάκης, (ο υπάλληλος) «αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει την δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλ από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος. Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Αυγενάκη για το παραπάνω περιστατικό.

Στ. Κασσελάκης για επεισόδιο με Λ. Αυγενάκη: Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα υπήρχε ανάλογο περιστατικό και ο ΠΘ δεν θα είχε ήδη αποπέμψει τον αντίστοιχο βουλευτή;

«Μη διαμαρτύρεστε “41τακατο”. Μην κάνεις τη δουλειά σου “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;”. “Διαφωνία και λεκτική ένταση μόνο”. Η ασυλία της αλαζονείας θα τελειώσει», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτησή του σχετικά με το επεισόδιο στο αεροδρόμιο με τον βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη.

«Εάν δεν υπήρχε το περιστατικό καταγεγραμμένο σε βίντεο κυκλώματος ασφαλείας, όλοι ξέρουμε ποια θα ήταν η κατάληξη της υπόθεσης. Σύσσωμη η ΚΟ θα καταψήφιζε την άρση ασυλίας του βουλευτή τους, αν βέβαια έφτανε ποτέ η υπόθεση στη Βουλή…», σχολιάζει ο κ. Κασσελάκης και προσθέτει: «Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα υπήρχε ανάλογο περιστατικό και ο ΠΘ δεν θα είχε ήδη αποπέμψει τον αντίστοιχο βουλευτή;».

«Σταματήστε τις χειραγωγήσεις, τα ψέματα και τα “χαστούκια” στον ελληνικό λαό.Τώρα οφείλει ο Κ. Μητσοτάκης να διαγράψει τον τραμπούκο Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Και βεβαίως να δεσμευτεί ότι δεν θα τον προστατέψει μέσω της ψήφου των βουλευτών του, όταν συζητηθεί η άρση ασυλίας του. Καμία ανοχή», καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Β. Κεχαγιά: Ο πρωθυπουργός οφείλει σήμερα να αποπέμψει και να διαγράψει τον κ. Αυγενάκη

Το επεισόδιο με τον βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» σχολιάζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, ζητώντας την αποπομπή του.

«Τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες, τις καταδικάζουμε σε απόλυτο βαθμό. Δεν νομίζω ότι χωρεί αμφιβολία, βλέποντας και το σχετικό βίντεο, ότι υπήρχε μία βίαιη συμπεριφορά, δεν ξέρω αν είναι χειροδικία, του κ. Αυγενάκη», αναφέρει και η κ. Κεχαγιά και προσθέτει: «Όπως κι αν έχει, ο πρωθυπουργός οφείλει σήμερα να αποπέμψει και να διαγράψει τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος μας έχει συνηθίσει σε συμπεριφορές οι οποίες υπερβαίνουν τον κόσμιο χαρακτήρα».

«Δεν μπορεί να μείνει στην ΚΟ της ΝΔ με τέτοιου είδους συμπεριφορές. Κι αν ισχύουν οι καταγγελίες της ομοσπονδίας των εργαζομένων ότι ο κ. Αυγενάκης επικαλέστηκε την ιδιότητά του για να πει ότι έχει ασυλία, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα», καταλήγει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Χρ. Σταϊκούρας καταδίκασε με απόλυτο τρόπο το επεισόδιο με τον Λ. Αυγενάκη στο αεροδρόμιο

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, καταδίκασε απόλυτα, από το βήμα της Βουλής, την επίθεση του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη κατά υπαλλήλου του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης αρμοδιότητας του κ. Σταϊκούρα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης αναφέρθηκε στο επεισόδιο χαρακτηρίζοντάς το απαράδεκτο και προκλητικό, καλώντας τον υπουργό να πάρει θέση.

«Με την αρμοδιότητα την οποία έχω καταδικάζω με απόλυτο τρόπο οποιαδήποτε εκδήλωση βίας σωματικής ή και λεκτκής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει ήδη τοποθετηθεί δημόσια για το συμβάν», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Η Ελληνική Λύση για το επεισόδιο με τον Λ. Αυγενάκη στο αεροδρόμιο

«Οι εικόνες φρίκης που δείχνουν μέχρι πρότινος κορυφαίο υπουργό και σήμερα βουλευτή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ξυλοκοπεί υπάλληλο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μετατραπεί σε ένα ανελέητο, αδίστακτο και βαθιά διεφθαρμένο καθεστώς», υποστηρίζει η Ελληνική Λύση, σε σημερινή ανακοίνωσή της, σχετικά με περιστατικό που φέρεται να έλαβε χώρα στο «Ελ. Βενιζέλος».

«Εκτός από την άμεση αποπομπή του δράστη, ο οποίος πρέπει να λογοδοτήσει άμεσα στην ελληνική δικαιοσύνη, θεωρούμε αυτονόητη και την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος συγκάλυψε διά της σιωπής αυτό το κυβερνητικό ανοσιούργημα. Σε αντίθετη περίπτωση, ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης οφείλει να παραιτηθεί και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές για να λυτρωθούν οι Έλληνες», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.