Εκλογές 2023 – Που ψηφίζω

Την Κυριακή 21 Μαΐου 2023 θα γίνουν οι κρίσιμες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Η ψηφοφορία ξεκινά στις 7:00 το πρωί. Οι κάλπες κλείνουν στις 7.00 το απόγευμα. Δείτε που ψηφίζετε στις βουλευτικές εκλογές επιλέγοντας το Link στο τέλος του άρθρου.

Ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, το Υπουργείο Εσωτερικών παρέχει τη δυνατότητα στους Έλληνες εκλογείς να ενημερωθούν για τον τόπο που ψηφίζουν μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας «Μάθε πού Ψηφίζεις» στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis-forma/.

Για τον ίδιο σκοπό έχει θέσει σε λειτουργία τηλεφωνικό κέντρο με δύο γραμμές εξυπηρέτησης (2131361500 και 2131313800) το οποίο λειτουργεί καθημερινά από τις 08.00 έως τις 20.00.  Επισημαίνεται ότι το Σάββατο 20 Μαΐου και την Κυριακή 21 Μαΐου το τηλεφωνικό κέντρο θα λειτουργήσει σε 24ωρη βάση.

«Πού ψηφίζω» με ένα κλικ – Όλα τα εκλογικά τμήματα

Οι ψηφοφόροι μπορούν να μάθουν  με ένα μόνο «κλικ» το εκλογικό τους τμήμα.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά θα γίνει γνωστό η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Singular Logic, μιάμιση ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης, δηλαδή μέχρι τις 20:30, θα υπάρχει εικόνα για πάνω από το 10% της επικράτειας, που θεωρείται το όριο για το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα. Η εταιρεία, η οποία θα μεταδίδει και σε αυτές τις εκλογές τα αποτελέσματα, εκτιμά ότι το διάστημα από τις 21:00 έως τις 22:00 θα έχει ενσωματωθεί το 80%-90% των εκλογικών αποτελεσμάτων πανελλαδικά.

Μάθε πού ψηφίζεις

Οι πολίτες (Έλληνες και Ευρωπαίοι) που έχετε δικαίωμα να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τον τόπο που ψηφίζετε.
Θα χρειαστεί να συμπληρώσετε:

  • είτε τα προσωπικά σας στοιχεία (επώνυμο, όνομα, όνομα πατέρα και μητέρας, έτος γέννησης)
  • είτε μόνο τα πεδία του ειδικού εκλογικού αριθμού και το επώνυμο σας 

Βουλευτικές εκλογές 2023 – Που ψηφίζω

Δείτε που ψηφίζετε στις βουλευτικές εκλογές επιλέγοντας το παρακάτω Link: