Την ελπίδα να υπάρξει πολιτική σταθερότητα μετά τις εκλογές και να συνεχίσει η Ελλάδα και να επανέρχεται στην κανονικότητα εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μυτιληναίος, Ευάγγελος Μυτιληναίος, μιλώντας σήμερα στην γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.
Απαντώντας δε σε ερωτήσεις των μετόχων δήλωσε αισιόδοξος για αναβάθμιση της Ελληνικής οικονομίας μέχρι το τέλος του έτους και επαναφορά της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα ενώ ως προς το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας της εταιρίας τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν αποτελεί προτεραιότητα καθώς όσο η κανονικότητα επιστρέφει τόσο το ενδεχόμενο αυτό απομακρύνεται.
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στη ΔΕΗ τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί χωρίς τη ΔΕΗ και επεσήμανε την ανάγκη όλες οι πολιτικές δυνάμεις να γνωστοποιήσουν τις θέσεις τους. ως προς τις εξελίξεις στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων. Εκτίμησε ότι η πώληση των λιγνιτικών μονάδων μπορεί να προχωρήσει με βιομηχανικούς καταναλωτές ενώ έκανε λόγο για καθυστερήσεις στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ. Υπογράμμισε δε ότι η εταιρία είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής φυσικού αερίου και αναδεικνύεται σε βασικό προμηθευτή καλύπτοντας τη δεύτερη θέση στην εγχώρια αγορά.
Ο κ. Μυτιληναίος ανακοίνωσε ότι το φθινόπωρο θα ξεκινήσει η κατασκευή της νέας μονάδας φυσικού αερίου στον ‘Αγιο Νικόλαο Βοιωτίας η ισχύς της οποίας όπως είπε θα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που είχε αρχικά σχεδιαστεί (665 μεγαβάτ) ενώ το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί ο προμηθευτής του εξοπλισμού.
Ανέφερε ακόμη ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους κλείνει με τζίρο που υπερβαίνει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ ενώ το δεύτερο εξάμηνο αναμένεται να είναι καλύτερο.
Στη συνέλευση ανακοινώθηκε εξάλλου συμφωνία για την απόκτηση από την Μυτιληναίος του υπολοίπου των μετοχών (49,9%) που δεν κατέχει ήδη στην εταιρεία METKA EGN. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η MYTILINEOS θα καταστεί μοναδική μέτοχος (100%) της METKA EGN Ltd.
Η συναλλαγή όπως ανακοινώθηκε πραγματοποιείται στο πλαίσιο του συνολικού ενεργειακού σχεδιασμού της MYTILINEOS που θα περιλαμβάνει πλέον και πλατφόρμα δραστηριοποίησης στην κατασκευή, λειτουργία, χρηματοδότηση και μεταπώληση (trade sale) φωτοβολταϊκών μονάδων παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στις παγκόσμιες αγορές.