Κασσελάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά στο 20%… θα είναι η επόμενη κυβέρνηση»

Ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ επιτυχία θα είναι “ο ελληνικός λαός να έχει επιτέλους ισχυρή αντιπολίτευση στη χώρα μας’, είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ TV και το δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη. Ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ότι “είναι στα χέρια του ελληνικού λαού να στηρίξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης” επισημαίνοντας ότι ο κόσμος γνωρίζει ήδη τι ακριβώς θα προωθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ την επόμενη μέρα “για να γίνει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που έχει ανάγκη ο τόπος”.

“Σας λέω με σιγουριά ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά στο 20 % αυτή τη στιγμή» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, καθώς η καταγραφή αυτής της δυναμικής, για ένα κόμμα που έχει περάσει τόσα το προηγούμενο διάστημα, «σημαίνει ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση» αν συνυπολογίσει κανείς ταυτόχρονα, και την αδυναμία του ΠΑΣΟΚ «να σηκώσει ανάστημα».

Επιπλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ έκανε επίθεση στη Νέα Αριστερά, λέγοντας ότι «οι πρώην σύντροφοί μου ας επιστρέψουν τις έδρες τους ή αλλιώς εάν οι έδρες ανήκουν στην αριστερά, ας δώσουν τα χρήματα που λαμβάνουν κάθε μήνα στον Παλαιστινιακό λαό που αγκομαχά».

Λίγα 24ωρα από τις ευρωεκλογές ο κ. Κασσελάκης , κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν με την ψήφο τους.

«Είναι καιρός να υπάρξει διαφάνεια στην πολιτική στην Ελλάδα , όπως και ελπίδα στον κόσμο. Η αλλαγή, μπορεί να έρθει, η ελπίδα μπορεί να ξανάρθει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης που σημείωσε σε αυτό το πλαίσιο, ότι υπάρχει κόσμος που απογοητεύτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο , δεν αλλάζει παρόλη την απογοήτευση υπογραμμίζοντας πως «ο δικός μας χώρος, έκανε μία έντιμη προσπάθεια και άφησε και μερικά καλά που είχαν για χρόνια καθυστερήσει».

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε και στη στάση της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, μιλώντας για την Κύπρο, χαρακτηρίζοντάς την αλά καρτ, συγκρίνοντας την με την περίπτωση της Ουκρανίας.

«Υπήρχε μία χώρα η οποία είχε την εθνική της κυριαρχία. Αυτή η χώρα λέγεται Ουκρανία και η εθνική της κυριαρχία αυτή τη στιγμή έχει καταπατηθεί. Υπάρχει και κάποια άλλη χώρα- μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχε την εθνική της κυριαρχία και αυτή είναι η Κύπρος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης, προσθέτοντας πως «ότι κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο ένα ζήτημα, θα έπρεπε να κάνει και στο άλλο. Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσουμε τη μία εισβολή, αγνοώντας την άλλη» σημείωσε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ TV μίλησε και για τις γερμανικές επανορθώσεις λέγοντας πως «η κυβέρνηση στο θέμα αυτό έχει υπάρξει άβουλη».

«Δεν θέλω να αστειευτώ αλλά λέμε Dear Ούρσουλα σε επιστολές, για να μας εξηγήσει η κ. Φον ντερ Λάιεν για ποιο λόγο η ελληνική φέτα είναι πιο ακριβή στην Ελλάδα απ’ ότι στο εξωτερικό και δε λέμε τίποτα, για τις γερμανικές αποζημιώσεις» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στο πεδίο της οικονομίας ο κ. Κασσελάκης, επισήμανε ότι «έχουμε πραγματικά πολύ βαθιά ζητήματα μέσα στην οικονομία μας, είναι μία πολύ μεγάλη συζήτηση και πρέπει αυτή η «Λερναία Ύδρα» πραγματικά να καεί» σχολιάζοντας για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες ότι σηκώνουν «ένα δυσβάσταχτο φορτίο».

«Όταν εμείς λέμε να μειωθεί ο φόρος από το 22 στο 17% για τις μικρές επιχειρήσεις που έχουν 200.000 ευρώ κέρδος ετησίως και να αυξηθεί από το 22 στο 24% για τα μεγαλύτερα έσοδα, αυτό είναι μία προοδευτική πολιτική που δίνει μία ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» πρόσθεσε ο κ. Κασσελάκης.