Κασσελάκης: Πρωτοφανής επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών

Για «πρωτοφανή επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών» κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι το επιχείρημα με το οποίο η «απομονωμένη» πλειοψηφία της ΝΔ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας καταψήφισε μόνη της το αίτημα της αντιπολίτευσης για κλήση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, του αντιεισαγγελέα, Αχιλλέα Ζήση, καθώς και τη διαβίβαση του εισαγγελικού πορίσματος για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ήταν ότι η Βουλή δεν μπορεί να καλέσει και να ελέγξει δικαστικούς λειτουργούς. Ο κ. Κασσελάκης σημειώνει ότι «το 2016 η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αποφάσισε ομόφωνα να καλέσει σε ακρόαση την τότε εισαγγελέα Εφετών, κα. Γεωργία Τσατάνη, προκειμένου αυτή να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τις καταγγελίες της σε βάρος του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου». «Άλλα έλεγε και έπραττε η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση, όταν η υπόθεση στρεφόταν κατά υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, και άλλα λέει και πράττει σήμερα που το μέγα σκάνδαλο των παρακολουθήσεων ακουμπά τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, ως πολιτικό προϊστάμενο της ΕΥΠ», σχολιάζει.

«Η ΝΔ έβαλε, λοιπόν, και την κοινοβουλευτική της σφραγίδα στην πρωτοφανή επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών. Μια υποκριτική και επικίνδυνη στάση για τη δημοκρατία, αφού το σκάνδαλο αυτό ακουμπά στον πυρήνα του δημοκρατικού πολιτεύματος», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και προσθέτει: «Επί κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, η Ελλάδα απομακρύνεται δραματικά από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, διαγκωνιζόμενη με την Ουγγαρία του ακροδεξιού Όρμπαν για τις περισσότερες παραβιάσεις των κανόνων του κράτους δικαίου, τις απόπειρες χειραγώγησης της δικαιοσύνης και την εκτενή ατιμωρησία και προστασία των πρωταγωνιστών σε μεγάλα σκάνδαλα».

Ο κ. Κασσελάκης επισημαίνει ότι «εμείς θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα υπεράσπισης της Δημοκρατίας, του Συντάγματος και του Κράτους Δικαίου στη Βουλή και την κοινωνία. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για τον συντονισμό των προοδευτικών δυνάμεων, ώστε να μην περάσει η συγκάλυψη ούτε του σκανδάλου των παρακολουθήσεων ούτε των κυβερνητικών ευθυνών για το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη». Όπως υπογραμμίζει, «δεν είναι αντιπολιτευτική εμμονή μας αυτός ο αγώνας ούτε μια εκ προοιμίου χαμένη μάχη για την τιμή των όπλων», αλλά «χρέος μας προς τον ελληνικό λαό και το Σύνταγμα της χώρας, να παλέψουμε, για να επουλώσουμε τις πληγές που προκαλεί βάναυσα το παλαιό πολιτικό κατεστημένο της Δεξιάς στο σώμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και να χτίσουμε μαζί με την κοινωνική πλειοψηφία μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή Ελλάδα, της οποίας οι πολίτες θα εμπιστευτούν ξανά τους θεσμούς ενός δίκαιου και διαφανούς κράτους».

 

Στ. Κασσελάκης: Ο πρωθυπουργός ξεχνά τέσσερις λέξεις: ΕΥΠ, Predator, Άρειος Πάγος

«Στο καθιερωμένο κυριακάτικο κατεβατό του -ανασκόπηση της εβδομάδας- ο πρωθυπουργός ξεχνάει τέσσερις λέξεις: ΕΥΠ, Predator, Άρειος Πάγος», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «αν όντως θεωρούσε δικαίωση το πόρισμα του Αρείου Πάγου (όπως ο ανιψιός Δημητριάδης και ο παραγιός Άδωνις), θα πανηγύριζε για την “απόδοση δικαιοσύνης”. Εκείνος όμως αποσιωπά το θέμα. Γιατί άραγε;». «Μα επειδή εκείνος ξέρει ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο κουκούλωμα στη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Και δεν θέλει να το υπενθυμίσει ή να το “ξυπνήσει” στις συνειδήσεις των πολιτών», προσθέτει.

Ο κ. Κασσελάκης τονίζει ότι «όποιος έχει τα αυτιά ορθάνοιχτα στις παρακολουθήσεις, ξέρει να κλείνει τα μάτια στη συγκάλυψή τους» και καταλήγει: «Mission accomplished. Επόμενη αποστολή: δικαστική συγκάλυψη Τεμπών. Ελλάδα 2.0».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνεται στον λαό από κάποιο παράλληλο σύμπαν

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ένα ακόμα κυριακάτικο διάγγελμα αποδεικνύει ότι μάλλον απευθύνεται στον ελληνικό λαό από κάποιο παράλληλο σύμπαν», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού.

«Πώς να εξηγήσουμε αλλιώς το γεγονός ότι επιμένει στο σενάριο της εισαγόμενης κρίσης; Πώς να εξηγήσουμε αλλιώς το γεγονός ότι του πήρε ένα εξάμηνο για να ανακαλύψει την “υπερβάλλουσα κερδοφορία” και τα “ουρανοκατέβατα κέρδη”, την τεχνητή άνοδο των τιμών και έθεσε ως στόχο την αντιμετώπιση της υπέρμετρης επιβάρυνσης των οικιακών καταναλωτών. Πώς να εξηγήσουμε αλλιώς ότι χαρακτηρίζει την αύξηση των τιμών συγκυριακή;», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Λυπούμαστε που πρέπει εμείς να προσγειώσουμε τον κύριο Μητσοτάκη στην πραγματικότητα», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ «υπενθυμίζοντας» στον πρωθυπουργό τα εξής:

«-Η επιδότηση που δίνει η κυβέρνηση αφορά μόνο τον Αύγουστο και όχι και τον Ιούλιο που ήταν ήδη αυξημένη η τιμή της κιλοβατώρας.

– Οι εκπτώσεις που δίνονται από τις εταιρείες έρχονται με κάποιες προϋποθέσεις που αν δεν τις πληροί κάποιος θα πληρώσει πολύ υψηλότερο λογαριασμό.

– Κάποιες εταιρείες βάζουν τη “μεγάλη” έκπτωση ως τις 100 κιλοβατώρες και από κει και πάνω την τιμολογούν με περισσότερα από 19 λεπτά.

– Το Χρηματιστήριο Ενέργειας και οι συμμετέχοντες σε αυτό έσπευσαν την επόμενη ακριβώς ημέρα να αυξήσουν την τιμή στο διπλάσιο του φόρου δηλαδή συν 20Euro ανά μεγαβατώρα.

– Οι επιδοτήσεις αφορούν μόνο νοικοκυριά αποκλείοντας τα κοινωνικά τιμολόγια και τις επιχειρήσεις άρα η κάλυψη η οποία παρουσιάζεται είναι πλασματική».

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει πως «τα φιλοκυβερνητικά πανηγύρια ότι το τιμολόγιο υποχώρησε κάτω από 15 λεπτά/kWh για τους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας δυστυχώς διαψεύδονται, καθώς μόνο 4 στους 13 παρόχους έχουν τιμή κάτω από 15 λεπτά ανά KWh». Στο ίδιο πλαίσιο, σημειώνει ότι «ο πραγματικός στόχος του ξεπουλήματος της ΔΕΗ από τον κ. Χατζηδάκη και οι πομφόλυγες περί αυτορρύθμισης της αγοράς γίνονται ξεκάθαροι όταν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η ΔΕΗ έχει την τέταρτη μεγαλύτερη αύξηση τιμής ανά KWh τον Αύγουστο ανάμεσα στους 13 παρόχους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως έχει πει «υπεύθυνα και έγκαιρα» από τις αρχές Απριλίου και με την πρόταση νόμου που ακολούθησε, ότι «πρέπει να θεσπιστεί μηχανισμός παρακολούθησης και αποτροπής υπερκερδών στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας και μηχανισμός με τον οποίο εξασφαλίζεται ότι το περιθώριο κέρδους των παρόχων ενέργειας δεν θα υπερβαίνει το 5%» και καταλήγει: «Όσο ο κ. Μητσοτάκης δεν λύνει το πρόβλημα στην πηγή του, δεν θα προσφέρει καμία οικονομική ανακούφιση στην κοινωνική πλειοψηφία που στενάζει».