Κλειστό για 24 ώρες το αεροδρόμιο Heathrow – Ακυρώθηκαν πτήσεις της AEGEAN

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το διεθνές αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου -το μεγαλύτερο της Ευρώπης- ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας του για όλη την ημέρα, εξαιτίας διακοπής ρεύματος, οφειλόμενης σε πυρκαγιά σε υποσταθμό του δικτύου ηλεκτροδότησης.

«Το Χίθροου υφίσταται μείζονα διακοπή της ηλεκτροδότησης. Για να εγγυηθεί την ασφάλεια των επιβατών και των συναδέλφων», το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό «ως τις 23:59 της 21ης Μαρτίου» (τοπική ώρα· ως τις 01:59 αύριο Σάββατο ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε η Heathrow Airport Holdings.

Η διαχειρίστρια εταιρεία προειδοποίησε επίσης πως προβλέπει «σοβαρές διαταραχές» της κίνησης «τις επόμενες ημέρες». Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο FlightRadar24, ήδη πολλά αεροσκάφη αναγκάστηκαν να αλλάξουν σχέδια πτήσης.

Το πυροσβεστικό σώμα του Λονδίνου κάνει λόγο για «μεγάλη» πυρκαγιά σε υποσταθμό στο Χέιζ, δυτικό προάστιο της βρετανικής πρωτεύουσας, που εγγυάται την τροφοδοσία του αεροδρομίου.

Πέρα από το αεροδρόμιο, «μεγάλος αριθμός νοικοκυριών και εταιρειών» στην περιοχή επίσης υφίστανται απώλεια της ηλεκτροδότησης, διευκρίνισε ο Πατ Γκόλμπουρν, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

«Οι πυροσβέστες μας εργάζονται ακατάπαυστα σε δύσκολες συνθήκες για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε.

Το Χίθροου από την πλευρά του κάλεσε τους ταξιδιώτες να «αποφύγουν» να πάνε στο αεροδρόμιο «προτού ανοίξει ξανά».

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης είναι επίσης ένα από τα πέντε πιο πολυάσχολα στον κόσμο, εξυπηρετεί πάνω από 80 εκατομμύρια επιβάτες σε ετήσια βάση, ή αλλιώς 230.000 την ημέρα.

Ανάμεσα στις πτήσεις που χρειάστηκε να αλλάξουν πορεία ήταν μια της Qantas από την Περθ (Αυστραλία), που εξετράπη στο Charles de Gaulle, στο Παρίσι (Γαλλία), όπως και μια της United Airlines από τη Νέα Υόρκη (ΗΠΑ), που εξετράπη στο Shannon, στην Ιρλανδία, σύμφωνα με δεδομένα του FlightRadar24.

Το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου άρχισε να δέχεται πτήσεις που χρειάζεται να εκτραπούν

Το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου, το δεύτερο σημαντικότερο της Βρετανίας, άρχισε να δέχεται ορισμένες πτήσεις που προγραμματιζόταν αρχικά να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Χίθροου, το οποίο ανέστειλε τη λειτουργία του για όλη την ημέρα λόγω διακοπής ρεύματος, η οποία οφείλεται σε πυρκαγιά σε υποσταθμό του δικτύου ηλεκτροδότησης.

“Προσφέρουμε την υποστήριξή μας, δεχόμενοι, όταν υπάρχει ανάγκη, πτήσεις που εξετράπησαν”, δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου Γκάτγουικ.

Επτά πτήσεις είχαν ήδη εκτραπεί στο Γκάτγουικ λίγο πριν από τις 09:00 ώρα Ελλάδος.

Η αναστολή λειτουργίας του Χίθροου θα έχει “σημαντικές επιπτώσεις” στην British Airways, σημείωσε παράλληλα η βρετανική αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

“Είναι σαφές ότι η κατάσταση αυτή θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στη λειτουργία μας και στους πελάτες μας”, επισήμανε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο Χίθροου, προσθέτοντας ότι εργάζεται με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς για να ενημερώσει τους ταξιδιώτες για “τις επιλογές ταξιδιών που έχουν για τις προσεχείς 24 ώρες και μετά”.

Το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, αναγκάστηκε να κλείσει σήμερα για όλη την ημέρα λόγω διακοπής ρεύματος που οφείλεται σε πυρκαγιά σε υποσταθμό του δικτύου ηλεκτροδότησης, γεγονός που προκαλεί προβλήματα στις αεροπορικές μετακινήσεις παγκοσμίως.

“Το Χίθροου υφίσταται μείζονα διακοπή της ηλεκτροδότησης. Για να εγγυηθεί την ασφάλεια των επιβατών και των συναδέλφων”, το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό “ως τις 23:59 της 21ης Μαρτίου” (τοπική ώρα· ως τις 01:59 αύριο Σάββατο ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε η Heathrow Airport Holdings.

Το Χίθροου, το οποίο κατατάσσεται μεταξύ των πέντε πιο μεγάλων αεροδρομίων στον κόσμο, εξυπηρετεί 80 χώρες και μετρά 1.300 απογειώσεις και προσγειώσεις ημερησίως. Επίσης υπολογίζεται ότι εξυπηρετεί 230.000 επιβάτες ημερησίως.

Η βλάβη προκλήθηκε από μεγάλη πυρκαγιά στον υποσταθμό του δικτύου ηλεκτροδότησης του Χέιζ, δυτικό προάστιο της βρετανικής πρωτεύουσας, που εγγυάται την τροφοδοσία του αεροδρομίου.

Πέρα από το αεροδρόμιο, “μεγάλος αριθμός νοικοκυριών και εταιρειών” στην περιοχή επίσης υφίστανται απώλεια της ηλεκτροδότησης, διευκρίνισε ο Πατ Γκόλμπουρν, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

“Οι πυροσβέστες μας εργάζονται ακατάπαυστα σε δύσκολες συνθήκες για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά το συντομότερο δυνατόν”, πρόσθεσε.

Το Χίθροου από την πλευρά του κάλεσε τους ταξιδιώτες να “αποφύγουν” να πάνε στο αεροδρόμιο “προτού ανοίξει ξανά”.

Ακυρώθηκαν οι πτήσεις της AEGEAN Α3602-Α3603, σήμερα Παρασκευή, από/προς το αεροδρόμιο London Heathrow

Ακυρώθηκαν οι πτήσεις της AEGEAN Α3602-Α3603, για σήμερα 21 Μαρτίου, από/προς το αεροδρόμιο London Heathrow, λόγω της αναστολής της λειτουργίας του αεροδρομίου εξαιτίας διακοπής ρεύματος, οφειλόμενης σε πυρκαγιά σε υποσταθμό του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με ενημέρωση της AEGEAN, όλοι οι επιβάτες που επηρεάζονται θα ενημερωθούν για την ανεύρεση εναλλακτικών λύσεων. Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο στο +30 210626100.