Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν τα εξής, για την απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά την υπόθεση των παρακολουθήσεων:
«Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι αναμένουμε τις αποφάσεις τις Δικαιοσύνης, κάτι που αποτελεί πάγια θέση της Κυβέρνησης. Η Δικαιοσύνη μίλησε και παρουσίασε το ενδελεχές και εμπεριστατωμένο αποτέλεσμα της έρευνάς της. Κατά το σκέλος της υπόθεσης που ακόμα εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη, επαναλαμβάνουμε την ανωτέρω πάγια θέση μας περί εμπιστοσύνης στις ανεξάρτητες δικαστικές αρχές. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απόψεις όλων όσοι είχαν σπεύσει να καταδικάσουν υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες πριν την κρίση της Δικαιοσύνης».
Γεωργιάδης: Καμία σχέση του predator με τις κρατικές υπηρεσίες – Νόμιμες οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ
«Έχουμε ένα οριστικό και αμετάκλητο βούλευμα της ελληνικής δικαιοσύνης, σε επίπεδο Αρείου Πάγου, που σημαίνει ότι δεν σηκώνει καμία νομική αμφισβήτηση, το οποίο λέει ότι δεν υπήρχε καμία εμπλοκή των κρατικών υπηρεσιών, δεν υπήρχε καμία εμπλοκή της ΕΥΠ, και προσέξτε, οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ κρίθηκαν νόμιμες», σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε παρέμβασή του νωρίτερα στη συζήτηση που εξελίσσεται στην Ολομέλεια.
Προηγουμένως, αναφέρθηκε στο πόρισμα του Αρείου Πάγου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος. «Από σήμερα θα κρύβεστε προφανώς πίσω από το πόρισμα του Αρείου Πάγου. Με βάση αυτό το πόρισμα η χώρα είναι πλέον και με τη βούλα παιδική χαρά του οργανωμένου εγκλήματος. Η χώρα πια με βάση αυτό το πόρισμα είναι με τη βούλα μπανανία. Και αυτό είναι κάτι για το οποίο εργαστήκατε», είπε ο κ. Ηλιόπουλος.
«Το ένα σενάριο είναι ότι κάποιος ιδιώτης, εντελώς τυχαία, ήξερε όλον τον σχεδιασμό της ΕΥΠ και έβαλε, μέσω παράνομου λογισμικού, σε στόχο 27 πρόσωπα, τα οποία παρακολουθούσε και η ΕΥΠ. Τι καταλαβαίνουμε από αυτό το σενάριο; Ότι έχετε διαλύσει την ΕΥΠ, ότι είναι όλα τρύπια και κάνει ο καθένας ό,τι καταλαβαίνει. Δεν σας βλέπω όμως να αγχώνεστε. Σε μια κανονική χώρα, αν μου λέγατε ότι ένας ιδιώτης, παράλληλα με την ΕΥΠ, παρακολουθεί υπουργούς, παρακολουθεί την ηγεσία του στρατού, πολιτικούς αντιπάλους, παρακολουθεί όποιον θέλει σε αυτήν τη χώρα, θα αγχωνόσασταν. Δεν σας βλέπω να αγχώνεστε όμως. Το δεύτερο σενάριο είναι ότι είστε αδίστακτοι που συντονίσατε και οργανώσατε ένα κοινό, ενιαίο, εγκληματικό κέντρο παρακολουθήσεων. Και να είμαστε καθαροί, αυτή η κυβέρνηση σε αυτά που θέλει να υλοποιήσει είναι πολύ αποτελεσματική. Είναι όχι μόνο δικαίωμα αλλά υποχρέωση και των πολιτών και των πολιτικών προσώπων να ασκούνε κριτική απέναντι στους φορείς της εξουσίας. Η δικαστική εξουσία που υλοποιούν το καθήκον τους και έχει και φορείς που δεν υλοποιούν το καθήκον τους», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς.
«Όσα είπατε είναι η πλήρης αμφισβήτηση του κράτους δικαίου της χώρας και η πλήρης αμφισβήτηση της δημοκρατίας στην Ελλάδα» απάντησε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ερεύνησε την υπόθεση με τη μεγαλύτερη επιμέλεια, πήρε ένορκες καταθέσεις από όλους τους εμπλεκομένους, άσκησε διώξεις σε αυτούς που έπρεπε να ασκήσει και κατέληξε στα εξής συμπεράσματα: Καμία σχέση του predator με τις κρατικές υπηρεσίες. Νόμιμες οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, σε δίωξη πηγαίνουν τέσσερις υπεύθυνοι ιδιωτικών εταιρειών, στο αρχείο οι υποθέσεις όλων των υπολοίπων που είχαν κατηγορηθεί».
«Κανονικά, όλοι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι σήμερα θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει με μια συγνώμη στον Γρηγόρη Δημητριάδη. Τον άνθρωπο που συκοφαντήθηκε, παντός άλλου, στην Ελλάδα, για τις υποκλοπές. Ο πρωθυπουργός, για να αφήσει τη δικαστική έρευνα απερίσπαστη, ζήτησε την παραίτηση του κ. Δημητριάδη. Ο κ. Δημητριάδης, πολύ σωστά, απείχε από κάθε αξίωμα, όλους αυτούς τους μήνες. Αυτήν τη στιγμή όμως, σήμερα, έχουμε ένα καινούργιο δεδομένο. Έχουμε ένα οριστικό και αμετάκλητο βούλευμα της ελληνικής δικαιοσύνης, σε επίπεδο Αρείου Πάγου, που σημαίνει ότι δεν σηκώνει καμία νομική αμφισβήτηση, που λέει ότι δεν υπήρχε καμία εμπλοκή των κρατικών υπηρεσιών, δεν υπήρχε καμία εμπλοκή της ΕΥΠ, και προσέξτε, οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ κρίθηκαν νόμιμες», επεσήμανε ο υπουργός Υγείας.
Σε αυτό το σημείο, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η πρώην εισαγγελέας της ΕΥΠ ελέγχθηκε από τους αρεοπαγίτες και προβιβάστηκε και έγινε προϊσταμένη εισαγγελέας στον Πειραιά. «Αν είχε παρανομήσει, οι αρεοπαγίτες που την έλεγξαν μετά θα της είχαν ασκήσει δίωξη και δεν θα την είχαν προβιβάσει. Άρα, από σήμερα, και μετά από το αμετάκλητο βούλευμα της ελληνικής δικαιοσύνης, σε επίπεδο Αρείου Πάγου, στο κράτος αυτό που λέγεται Ελλάδα, όλοι εσείς είστε υποχρεωμένοι να μην ξανά αναφέρετε σκάνδαλο υποκλοπών, εμπλέκοντας την κυβέρνηση», υπογράμμισε ο υπουργός.
«Όσοι αμφισβητούν το πόρισμα της δικαιοσύνης αμφισβητούν στο σύνολό της την αστική δημοκρατία της χώρας. Θέτει σε αμφισβήτηση το πολίτευμα της χώρας. Είναι αδύνατο να πει κάποιος ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έκανε το χατίρι στην κυβέρνηση για να συγκαλύψει αυτήν την υπόθεση», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.