Την ταυτοποίηση της πρώτης σορού που εντοπίστηκε σε φρεάτιο μεταλλείου στο Μιτσερό, την Κυριακή 14 Απριλίου και η οποία ανήκει στην Marry Rose Tiburcio, 38 ετών, ανακοίνωσε απόψε η Αστυνομία. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση η Αστυνομία αναφέρει πως μετά από επιστημονικές εξετάσεις που έγιναν για ταυτοποίηση της νεκρής γυναίκας, η σωρός της οποίας εντοπίστηκε σε φρεάτιο μεταλλείου στο Μιτσερό, την Κυριακή 14 Απριλίου, 2019, έχει εξακριβωθεί η ταυτότητα του θύματος. Πρόκειται για τη Marry Rose Tiburcio, 38 ετών, από τις Φιλιππίνες. Το Τμήμα Ανίχνευσης Εγκλημάτων (ΤΑΕ) Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.
Γύρω στις 3 το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης 23/4/2019 ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού της δεύτερης γυναίκας που ανασύρθηκε από το φρεάτιο του παλιού μεταλλείου στο Μιτσερό. Η νεκροτομή άρχισε χθες και διακόπηκε γύρω στις 9 το βράδυ, για να συνεχιστεί σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές και άλλες εξετάσεις με σκοπό την ταυτοποίηση της σορού. Στη σημερινή διαδικασία, εκτός από τους δύο ιατροδικαστές συμμετείχαν και ανθρωπολόγοι που επιθεώρησαν τη σορό. Από τα προκαταρκτικά ευρήματα της νεκροτομής προκύπτει ότι η γυναίκα είναι ασιατικής καταγωγής, ενώ για την ταυτοποίηση της σορού θα πρέπει να αναμένονται τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις DNA.
Εν τω μεταξύ, στη λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου επικεντρώνονται σήμερα οι έρευνες της Αστυνομίας σε μια προσπάθεια εντοπισμού της σορού της 6χρονης κόρης της Marry Rose από τις Φιλιππίνες, η σορός της οποίας εντοπίστηκε στο φρεάτιο του Μεταλλείου του Μιτσερού.
Λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι, τα μέλη της ΕΜΑΚ μπήκαν στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο με τις φουσκωτές βάρκες, ενώ επιστρατεύθηκε και η ρομποτική κάμερα για την έρευνα στα «κρίσιμα σημεία» για τα οποία είχε μιλήσει χθες Δευτέρα ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας. «Τα κρίσιμα σημεία είναι αυτά με βλάστηση η οποία ίσως κρύβει κάτι και πρέπει να διερευνηθεί σπιθαμή προς σπιθαμή» δήλωσε σήμερα ο κ. Τράγκολας ο οποίος συμπλήρωσε ότι οι σημερινές έρευνες στη λίμνη θα συνεχιστούν μέχρι αργά το απόγευμα.
Ο διευθυντής της Πυροσβεστικής τόνισε ότι η μορφολογία του εδάφους έξω από το νερό επεκτείνεται και μέσα στο νερό «κι’ αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που χρησιμοποιούμε μηχανικά μέσα τα οποία δίνουν μια αρκετά καλή εικόνα και αν υπάρχει οτιδήποτε θα το δείξει».
Τα μέλη της ΕΜΑΚ έφθασαν στη λίμνη γύρω στις 09:30 το πρωί, μαζί με μέλη ιδιωτικής εταιρείας που διαθέτει τη ρομποτική κάμερα. Εάν δεν προκύψει αποτέλεσμα με την χρήση του συγκεκριμένου τρόπου έρευνας, η επιχείρηση θα συνεχιστεί με άλλον εξοπλισμό, ο οποίος δεν είναι ανακοινώσιμος, για την ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, για τις αυριανές έρευνες θα χρησιμοποιηθεί σκάφανδρο, όπως είχε γράψει από τη Δευτέρα η «Κ».
Σε μια παράλληλη εξέλιξη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στήριξης στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό από ειδικούς. Οι έρευνες με την ρομποτική κάμερα, αλλά και μια μικρότερη με δυνατότητα διείσδυσης μέσα από τα διάφορα εμπόδια, θα συνεχίσουν την Τετάρτη, για πιθανή ανεύρεση και άλλων πτωμάτων. Ο κ. Τράγκολας ξεκαθάρισε και σήμερα ότι κανένας δεν θα κατεβεί μέσα στο φρεάτιο στο Μιτσερό, το οποίο είναι γεμάτο με νερό.
Ο 35χρονος αξιωματικός της ΕΦ πέρασε την πύλη του στρατοπέδου όπου υπηρετούσε με την συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Τρίτης, τέσσερα οχήματα της δύναμης, έφτασαν για να προβούν σε εξονυχιστικό έλεγχο στο γραφείο του παρουσία του. Ο ίδιος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, φαινόταν εντελώς ψύχραιμος, χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις.
Οπως δήλωσε άνδρας που υπηρετεί στην ίδια μονάδα μαζί με τον 35χρονο ύποπτο, επρόκειτο για έναν άνθρωπο ήσυχο και λιγομίλητο. Μάλιστα ο 35χρονος ύποπτος την Τρίτη 16 Απριλίου δύο μέρες μετά τον εντοπισμό του πρώτου πτώματος, πήγε κανονικά στην υπηρεσία του σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
Σημειώνουν ωστόσο ότι ο 35χρονος μετά τον χωρισμό του ήταν ανήσυχος, εξέλιξη που συζητούσαν στο στρατόπεδο.
Πηγές: ΚΥΠΕ, Καθημερινή Κύπρου, 24news