Φωτιά στη Φυλή: Εκκένωση Αμυγδαλέζας – Μήνυμα 112 για Σοφό Ασπροπύργου και Λεφάντω Άνω Λιοσίων

Μήνυμα του 112 εστάλη για προληπτική εκκένωση των εγκαταστάσεων της Αμυγδαλέζας, στις οποίες διαμένουν περίπου 700 μετανάστες, όπως και πολλές βασικές μονάδες της αστυνομίας με περίπου 1.500 αστυνομικούς.

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023, 12:25 / Τελευταία Ενημέρωση: 13:22

Στην προληπτική εκκένωση του Προαναχωρητικού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) Αμυγδαλέζας προχωράει η Αστυνομία λόγω της φωτιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή της Φυλής.

Σύμφωνα με πηγές από την ΕΛΑΣ στην Αμυγδαλέζα βρίσκονται περίπου 700 άτομα που θα μεταφερθούν με λεωφορεία στη Μαλακάσα και στη δομή στην Πέτρου Ράλλη.
Για την ώρα δεν πρόκειται να εκκενωθούν οι εγκαταστάσεις που έχει η ΕΛΑΣ στην Αμυγδαλέζα (Σχολή των Αξιωματικών, τεχνικές υπηρεσίες), αλλά έχει δοθεί εντολή να είναι όλοι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που η φωτιά πλησιάσει επικίνδυνα.

Μήνυμα εστάλη και στους κατοίκους της περιοχής Σοφό Ασπροπύργου προκειμένου να απομακρυνθούν προς Αττική Οδό. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σοφό Ασπροπύργου απομακρυνθείτε προς Αττική Οδό. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Ανάλογο μήνυμα εστάλη στους κατοίκους του οικισμού Λεφάντω προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς το κέντρο των ‘Ανω Λιοσίων. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: « Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Λεφάντω απομακρυνθείτε προς κέντρο ‘Ανω Λιοσίων. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».