«Αυτή τη στιγμή, με βάση τους επίσημους πίνακες, τα επίσημα στοιχεία σε επίπεδο διετίας, η χώρα μας στον δείκτη πληθωρισμού τροφίμων, που είναι ο πιο επίμονος δείκτης, είναι λίγο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Αυτό τι σημαίνει; Ότι έχει και η χώρα μας πρόβλημα, έχουν και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Το πρόβλημα της ακρίβειας, προφανώς, είναι εισαγόμενο. Είναι σύνθετο και η αντιμετώπισή του, επίσης, δεν γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού. Εμείς τι λέμε; Εμείς λέμε ότι μέσα σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη κατάσταση κινούμαστε σε τρεις άξονες. Ο πρώτος άξονας είναι οι έλεγχοι» σημείωσε για το ζήτημα της ακρίβειας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ». «Ο δεύτερος πυλώνας, πάρα πολύ σημαντικός, είναι οι αυξήσεις των εισοδημάτων των πολιτών και πλέον αυτό, εδώ και πάρα πολλά χρόνια που το ακούγαμε σαν θεωρία έγινε πράξη. Και μιλάμε και για τους δημόσιους υπαλλήλους με έναν μισθό το χρόνο παραπάνω και για τον ιδιωτικό τομέα με την αύξηση του κατώτατου μισθού, που επίκειται και μία ακόμα, με το ξεπάγωμα των τριετιών, με την αύξηση του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά, με μια σειρά από επιδόματα που έχουν αυξηθεί για τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν παιδιά, για μονιμοποίηση μειωμένων φόρων. Πέραν του ότι το εισόδημα είναι ο πιο κρίσιμος δείκτης αντιμετώπισης της ακρίβειας, είναι μέτρα τα οποία μένουν όταν οι κρίσεις φεύγουν. Και ο τρίτος πυλώνας είναι οι στοχευμένες παρεμβάσεις» πρόσθεσε.
Για το πρόγραμμα «Σπίτι μου» και την επίσκεψη του πρωθυπουργού σε μια οικογένεια δικαιούχων του προγράμματος ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι είναι ένα πρόγραμμα που στηρίζει νέους ανθρώπους και αντί να νοικιάζουν ένα σπίτι, ουσιαστικά χρηματοδοτεί φθηνότερο δανεισμό επιτοκίων. «Προφανώς χρειάζονται πολλές περισσότερες τέτοιες ενέργειες, εμείς δεν λέμε ότι λύσαμε το πρόβλημα, όμως, αντί να έρθει ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να χαρακτηρίσει κομπάρσους νέους ανθρώπους που βοηθήθηκαν, εν μέρει, να ξεκινήσουν το σπίτι τους και να μπούνε στο σπίτι τους, θα ήταν καλύτερο να μας πει, όλα αυτά τα χρόνια, αυτός ο χώρος που εκπροσωπεί, τι έχει κάνει για την ανεργία των νέων, που εμείς τη μειώσαμε κατά 10%; Τι έχει κάνει για τα εισοδήματα των νέων; Τι έχει κάνει για τα πανεπιστήμια, που αυξήθηκε η χρηματοδότησή τους από το 2018 στο 2023, κατά 50% και, βέβαια, ―επειδή αυτή είναι η δουλειά της αντιπολίτευσης― χωρίς να επιτίθεται σε πολίτες» ανέφερε.
Για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την ισότητα στο γάμο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι πρόκειται για μία άδικη εκκρεμότητα, ένα ζήτημα το οποίο έπρεπε και πρέπει να ρυθμιστεί, γιατί δεν υπάρχουν παιδιά και πολίτες δύο κατηγοριών.
«Είναι μία κατάκτηση της Νέας Δημοκρατίας όλο αυτό και μία από τις αιτίες που η Νέα Δημοκρατία παραμένει το μόνο μεγάλο κόμμα, η μόνη μεγάλη παράταξη καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Δύναμή της είναι η βάση της, δύναμή της είναι η κοινοβουλευτική της ομάδα. Έγινε ένας πολύ εποικοδομητικός διάλογος με επιχειρήματα, με νομική ανάλυση. Θεωρώ ότι απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα που οι βουλευτές μετέφεραν από τις περιφέρειές τους. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου» είπε αναφερόμενος στη συζήτηση που έγινε στο κόμμα της ΝΔ.
«Η Νέα Δημοκρατία σέβεται πλήρως τις διαδικασίες και κάνει έναν ουσιαστικό διάλογο, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα κατηγορούνται μέχρι και για υφαρπαγή υπογραφών βουλευτών σε νομοσχέδια και πολλά μπρος-πίσω για το ποια είναι η θέση του κόμματος. Και το δεύτερο δεν ακούσαμε από κανέναν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, αλίμονο αν ακούγαμε, χυδαίες διατυπώσεις και δηλώσεις για συμπολίτες μας που έχουν έναν συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό. Αναφέρομαι σε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που είπε κάτι το οποίο πραγματικά είναι αδιανόητο καν να αναπαραχθεί, ότι δεν πρέπει να δώσουμε, λέει, παιδιά σε ομοφυλόφιλους για να μην γίνουν ομοφυλόφιλοι. Αυτά δεν τα έχουμε ακούσει καλά-καλά ούτε από βουλευτές κομμάτων που είναι πέρα από τα άκρα» ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.
«Και το γεγονός ότι διατυπώνονται οι διαφωνίες σε διάφορα ζητήματα, αλλά προχωράμε ενωμένοι μπροστά, γιατί κοιτάξτε, έχετε μεγάλη εμπειρία, πείτε μου αν θυμάστε πιο συμπαγή κοινοβουλευτική ομάδα σε δύσκολα χρόνια εισαγόμενων κρίσεων, που έχει καταφέρει και έχει πάρει αποφάσεις που για πολλά χρόνια ήταν ταμπού. Δείτε για τα μη κρατικά πανεπιστήμια τι συμβαίνει και τι θα συμβεί. Δείτε το γεγονός ότι πλέον αρχίζει να μην είναι τόσο μεγάλη είδηση ότι εκκενώνεται μια κατάληψη και μακάρι να μην είναι καν είδηση το αυτονόητο» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.