Νέες προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου: Έχουμε ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για την κυριαρχία των νησιών

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αμφισβητώντας εκ νέου την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με την Yeni Safak, ο Τούρκος ΥΠΕΞ κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον ομόλογο του από τη Βόρεια Μακεδονία, Μπουγιάρ Οσμάνι, ανέφερε ότι οι συμπεριφορές αυτές δεν αρμόζουν σε πολιτικούς. «Αν η Ελλάδα δεν απαντήσει αντρίκια και δεν σταματήσει τις παραβιάσεις, έχουμε ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για την κυριαρχία των νησιών», σημείωσε.

Οι Έλληνες πολιτικοί «είναι πολύ καλοί στο να κλαίνε ακόμα και όταν έχουν άδικο» είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ τονίζοντας ότι «έρχονται και σε αγκαλιάζουν, ενώ μετά γυρνάνε την πλάτη τους και διασπείρουν μίσος, ψέματα και συκοφαντίες».«Αυτές δεν είναι συμπεριφορές που αρμόζουν στους πολιτικούς», τόνισε.

«Εμείς έχουμε στείλει δύο επιστολές στο ΟΗΕ με τις θέσεις μας. Σε περίπτωση που η Ελλάδα συνεχίσει τις παραβιάσεις της σε νησιά με αποστρατιωκοποιημένο καθεστώς τότε επαναλαμβάνω πως θα συζητηθεί η κυριαρχία τους», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.