Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ απόψε για πρόκριση σε Europa και Conference League

Με τον Ολυμπιακό να θέλει να «σφραγίσει» την πρόκρισή του στους ομίλους του Europa League, διεξάγονται οι αγώνες ρεβάνς για τα πλέι οφ της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν στην Μπρατισλάβα τη Σλόβαν (21:45) και καλούνται να διαφυλάξουν το μεγάλο προβάδισμα που έχουν αποκτήσει από την πρώτη αναμέτρηση, όταν επικράτησαν 3-0 της ομάδας από τη Σλοβακία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Με τη νίκη αυτή οι Πειραιώτες «κλείδωσαν» ουσιαστικά την πρόκριση στους ομίλους, ωστόσο καλούνται να παρουσιαστούν σοβαροί στη ρεβάνς και να μην υποτιμήσουν τη Σλόβαν, προκειμένου να… τσεκάρουν το «εισιτήριό» τους για την επόμενη φάση.

Εκεί αναμένεται να βρεθούν τόσο η Ραπίντ Βιέννης του Ταξιάρχη Φούντα, μετά τη νίκη 3-0 επί της Ζόρια Λουχάνσκ, όσο και ο Ερυθρός Αστέρας που συνέτριψε 4-0 στο πρώτο παιχνίδι την Κλουζ. Προβάδισμα για την παρουσία της στους ομίλους έχει και η Ομόνοια που επικράτησε στην πρώτη αναμέτρηση της Αντβέρπ με 4-2.

Υπενθυμίζεται ότι στους ομίλους του Europa League έχουν ήδη προκριθεί οι Σοσιεδάδ, Μπέτις (Ισπανία), Λέστερ, Γουέστ Χαμ (Αγγλία), Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Λεβερκούζεν (Γερμανία), Νάπολι, Λάτσιο (Ιταλία), Λιόν, Μαρσέιγ (Γαλλία), Μπράγκα (Πορτογαλία), Λοκομοτίβ Μόσχας, Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία), Γκενκ (Βέλγιο), Μίντιλαντ (Δανία) και Σπάρτα Πράγας (Τσεχία). Το… παζλ των ομίλων της διοργάνωσης θα συμπληρώσουν δέκα ομάδες που θα προκριθούν από τα πλέι οφ του Europa League, καθώς και οι έξι ομάδες που θα αποκλειστούν στα πλέι οφ του Champions League.

Το πρόγραμμα των αγώνων ρεβάνς για τα πλέι οφ του Europa League (σε παρένθεση το σκορ της πρώτης αναμέτρησης) έχει ως εξής:

Αλασκέρτ (Αρμενία)-Ρέιντζερς (Σκωτία)                26/8 (0-1)
Ελσίνκι (Φινλανδία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)           26/8 (0-1)
Ζόρια Λουχάνσκ (Ουκρανία)-Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία)   26/8 (0-3)
Γαλατασαράι (Τουρκία)-Ράντερς (Δανία)                26/8 (1-1)
Αλκμάαρ (Ολλανδία)-Σέλτικ (Σκωτία)                   26/8 (0-2)
Κλουζ (Ρουμανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)            26/8 (0-4)
Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)    26/8 (0-3)
Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)-Σλάβια Πράγας (Τσεχία)    26/8 (2-2)
Αντβέρπ (Βέλγιο)-Ομόνοια (Κύπρος)                    26/8 (2-4)
Στουρμ Γκρατς (Αυστρία)-Μούρα (Σλοβενία)             26/8 (3-1)

Στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας ο Ολυμπιακός

Η πρόκριση της Σάλτσμπουργκ στους ομίλους του Champions League σε συνδυασμό με αυτήν της Μπενφίκας την Τρίτη (24/8), θέτει τον Ολυμπιακό στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας, στην προγραμματισμένη για την Παρασκευή (28/8) κλήρωση των ομίλων του Europa League, αν φυσικά αξιοποιήσει το υπέρ του 3-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» στον αγώνα ρεβάνς της Πέμπτης (26/8) με την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Το Europa League από φέτος θα θυμίζει Champions League στον τρόπο διεξαγωγής. Στη φάση των ομίλων θα υπάρχουν 32 ομάδες, εκ των οποίων οι 21 είναι ήδη γνωστές. Πρόκειται για τις Λιόν, Νάπολι, Λεβερκούζεν, Λάτσιο, Ντίναμο Ζάγκρεμπ, Μπράγκα, Άιντραχτ, Λέστερ, Λοκομοτίβ, Γκενκ, Μαρσέιγ, Γουέστ Χαμ, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Μπέτις, Σπαρτάκ, Σπάρτα, Μίντιλαντ, Αϊντχόφεν, Φερεντσβάρος, Λουντογκόρετς, Μπρόντμπι. Οι υπόλοιπες 10 ομάδες του τουρνουά θα προκύψουν από τα play offs του Europa League (26/8).

Ο Ολυμπιακός ο οποίος έχει συντελεστή 43,000 σε σχέση με τις 21 ομάδες που θα βρεθούν στους ομίλους του Europa League έχει την 6η υψηλότερη βαθμολογία. Κάτι το οποίο σημαίνει πως μπαίνει στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, αφού η μόνη ομάδα που θα αγωνιστεί στα playoffs του Europa League την Πέμπτη και έχει ψηλότερη βαθμολογία από τον Ολυμπιακό είναι η Σλάβια. Άρα στη χειρότερη οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι όγδοοι.

Στη Ριέκα ο ΠΑΟΚ για την πρόκριση στους ομίλους του Conference

Τον σπουδαιότερο εφετινό ευρωπαϊκό αγώνα του (μέχρι τον… επόμενο) δίνει αύριο ο ΠΑΟΚ στην Κροατία. Ο «Δικέφαλος» αναμετράται στη Ριέκα (26/8, 21:00) με την ομώνυμη ομάδα, στον αγώνα ρεβάνς για τα πλέι οφ του Europa Conference League, και χρειάζεται τη νίκη με οποιοδήποτε σκορ, προκειμένου να πάρει το «εισιτήριο» για τους ομίλους της διοργάνωσης και να συνεχίσει το φετινό ευρωπαϊκό «ταξίδι» του. Οι δύο «μονομάχοι» έχουν… ανοιχτούς λογαριασμούς από την αναμέτρηση της Τούμπας, όπου αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Αυτό σημαίνει ότι οι Θεσσαλονικείς πρέπει να κρατήσουν το «μηδέν» στην άμυνα και να «ψάξουν» ένα ή περισσότερα τέρματα, τα οποία θα τους στείλουν στους ομίλους της νεοσύστατης διοργάνωσης.

Εκεί θα επιδιώξει να βρεθεί και η Ανόρθωση, που υποδέχεται στη Λάρνακα τη Χάποελ Μπερ Σεβά, στη ρεβάνς του 0-0 από το πρώτο παιχνίδι στο Ισραήλ. Αύριο διεξάγονται συνολικά 22 αγώνες για τα πλέι οφ του Europa Conference League, με τους νικητές από τα ισάριθμα ζευγάρια να παίρνουν το «εισιτήριο» για τους ομίλους, στους οποίους θα δώσουν το «παρών» και οι δέκα ομάδες που θα αποκλειστούν στα πλέι οφ του Europa League.

Το πρόγραμμα των αγώνων ρεβάνς για τα πλέι οφ του Europa Conference League (σε παρένθεση το σκορ της πρώτης αναμέτρησης) έχει ως εξής:

Καϊράτ (Καζακστάν)-Φόλα Ες (Λουξεμβούργο)          26/8 (4-1)
Ζίλινα (Σλοβακία)-Γιάμπλονετς (Τσεχία)             26/8 (1-5)
Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (Γιβραλτάρ)-Ρίγα (Λετονία)       26/8 (1-1)
Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία)-Ζαλγκίρις (Λιθουανία)     26/8 (2-2)
Ανόρθωση (Κύπρος)-Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ)        26/8 (0-0)
Ρόμα (Ιταλία)-Τραμπζονσπόρ (Τουρκία)               26/8 (2-1)
Κοπεγχάγη (Δανία)- Σιβασπόρ (Τουρκία)              26/8 (2-1)
Έλφσμποργκ (Σουηδία)-Φέγενορντ (Ολλανδία)          26/8 (0-5)
Φίτεσε (Ολλανδία)-Άντερλεχτ (Βέλγιο)               26/8 (3-3)
Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)-Ρεν (Γαλλία)                26/8 (0-2)
ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία)-Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)   26/8 (0-2)
Χάμαρμπι (Σουηδία)-Βασιλεία (Ελβετία)              26/8 (1-3)
Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)-Νέφτσι (Αζερμπαϊτζάν)       26/8 (3-3)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Σαχτέρ (Καζακστάν)       26/8 (2-1)
Γάνδη (Βέλγιο)-Ρακόβ (Πολωνία)                     26/8 (0-1)
Ριέκα (Κροατία)-ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ)                      26/8 (1-1)
Σεντ Τζόνστον (Σκωτία)-Λίντσερ (Αυστρία)           26/8 (1-1)
Ουνιόν Βερολίνου (Γερμανία)-Κουόπιο (Φινλανδία)    26/8 (4-0)
Τότεναμ (Αγγλία)-Πάσος Φερέιρα (Πορτογαλία)        26/8 (0-1)
Αμπερντίν (Σκωτία)-Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)         26/8 (0-1)
Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία)-Φλόρα (Εσθονία)           26/8 (2-4)
Παρτιζάν (Σερβία)-Σάντα Κλάρα (Πορτογαλία)         26/8 (1-2)