Ο Μητσοτάκης παραίτησε τον Μηταράκη

Παραιτήθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης, μετά από απαίτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς ο υπουργός απουσίαζε τις τελευταίες ημέρες εκτός Αθηνών και υπουργείου, ενώ μαίνονται οι μεγάλες πυρκαγιές στη χώρα. Ήταν σε διακοπές στην Πάτμο τις τελευταίες ημέρες και του ζητήθηκαν εξηγήσεις από το Μαξίμου

Νέος υπουργός αναλαμβάνει ο Γιάννης Οικονόμου, νυν αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου.

Η ανακοίνωση:

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου. Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.