Προσχηματική χαρακτήρισε την αντιπαράθεση μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές, η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, παρεμβαίνοντας στην συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «ο ένας βγάζει τα σκάνδαλα του άλλου Είστε 1-1»! και προσέθεσε ότι σε ό,τι αφορά τις παρακολουθήσεις του τηλεφωνικού κέντρου ΚΚΕ, «υπάρχει πλήρης και συνειδητή επιλογή αποσιώπησης».
Η πρόταση δυσπιστίας που συζητάμε, παρατήρησε η κ. Παπαρήγα, «είναι υποταγμένη στην επόμενη εκλογική μάχη. Και ευθύνη έχουν όλοι». Εξέφρασε το φόβο της ότι απέναντι στην υπόθεση των παρακολουθήσεων του ΚΚΕ «υπάρχει, το λιγότερο, ανοχή». Τόνισε, πως «η συζήτηση αυτή δεν έχει νόημα». Σχετικά με το εάν θα επιδράσει ή όχι στο πολιτικό σκηνικό, είπε «δεν ξέρω, δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε τέτοιες προβλέψεις, πάντως είναι χρησιμοποιήσιμο» και ζήτησε «αυτό που θα πρέπει να καταλάβει ο λαός είναι πως το πεδίο της μάχης για αυτόν είναι στους τόπους δουλειάς και στην κοινωνία».
Η κ. Παπαρήγα ανέφερε πως το «το σκάνδαλο των υποκλοπών, σαφώς και είναι μεγάλο σκάνδαλο, δεν το ζητάμε» αλλά αναρωτήθηκε γιατί «επί έξι χρόνια, που υπάρχουν στοιχεία της παρακολούθησης του κεντρικού Τηλεφωνικού Κέντρου του ΚΚΕ, αυτό δεν είναι δημοκρατική εκτροπή, όπως χαρακτηρίζει τώρα τις υποκλοπές ο κ. Τσίπρας και όχι και εκείνες που γινόντουσαν από το 2016 επί δικής του κυβέρνησης».
Σκέφτομαι, είπε η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ, ότι «για ορισμένα κόμματα ή για ορισμένους βουλευτές, είναι ανεκτό και θεμιτό να παρακολουθείται το ΚΚΕ, αρκεί να μην παρακολουθούμαστε μεταξύ μας»!
Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε η κ. Παπαρήγα, «όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα για να διερευνηθεί από πού προέκυπταν οι παρακολουθήσεις του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ αλλά δεν κάνατε ούτε καν αναφορά». Επισήμανε πως «η ΝΔ, από χθες, επειδή θέλει να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, μια δύο φορές θύμισε ότι έγιναν παρακολουθήσεις του ΚΚΕ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ξεχνώντας όμως ότι έχουν γίνει και επί της ΝΔ». Από την άλλη «ο ΣΥΡΙΖΑ κουβέντα» και αναρωτήθηκε «γιατί τέτοια διαφοροποίηση; Δεν είναι εκ του πονηρού; Δεν έχουμε και εμείς δικαίωμα και ο ελληνικός λαός να βγάλουμε συμπεράσματα;».
Η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο ΣΥΡΙΖΑ συνυπέγραψε το αίτημα για να συμπληρωθούν τα 2/5 που θέλει ο ΚτΒ για να μπορέσει να συγκληθεί η Επιτροπή για το θέμα των επισυνδέσεων του Περισσού αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κλήτευση ή όχι του κ. Ράμμου αποχώρησε και δεν έγινε καμία συζήτηση.
Η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ παρατήρησε ότι από τα στοιχεία της ΕΥΠ που έχουν δημοσιοποιηθεί, τα 2/3 είναι στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ και ρώτησε τον πρωθυπουργό «πως είναι δυνατόν, τέτοια στοιχεία που είναι καταχωρημένα ως απόρρητα και αφορούν επώνυμα στελέχη, βγαίνουν μέσα από την ΕΥΠ; Τι υπηρετεί αυτή η διάδοση τέτοιων ντοκουμέντων; Πώς αυτά τα στοιχεία βγήκαν; Ο γνωστός δημοσιογράφος, μπήκε νύχτα μέσα στην ΕΥΠ και πήρε αυτά τα έγγραφα; Όχι! Έγινε καμία ληστεία; Όχι. Αυτά δόθηκαν. Γιατί αυτά είναι πραγματικά στοιχεία, μαγνητοταινίες».
Το ΚΚΕ, ανέφερε, που είναι θύμα παρακολούθησης από πάντα και έχουμε δικαίωμα να σκεφτούμε ότι μέσα στην ΕΥΠ υπάρχουν διαπλεκόμενοι θύλακες άλλοτε με οικονομικά και άλλωστε με πολιτικά συμφέροντα που υπηρετούν ή εξυπηρετούν διάφορα σενάρια.
Σημείωσε πως δεν υπάρχει κράτος-μέλος της ΕΕ για το οποίο δεν έχουν αναφερθεί σκάνδαλα. Αυτά είναι σκάνδαλα, που βγαίνουν οργανωμένα από ανταγωνιστικούς επιχειρηματικούς ομίλους και πάντα σε διασύνδεση με πολιτικούς παράγοντες. Τα σκάνδαλα, είπε, χρησιμοποιούνται για αναδιατάξεις και τη στερέωση πολιτικών συστημάτων.
Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε πως «τα πραγματικά προβλήματα είναι έξω από τη Βουλή, είναι στους χώρους δουλειάς, στην ύπαιθρο όπου οι αγρότες βγαίνουν σήμερα με τα τρακτέρ τους στον δρόμο». Σημείωσε ότι «οι εργαζόμενοι για να πάρουν απόφαση να συμμετάσχουν σε μια απεργία, από βραδίς χάνουν το ύπνο τους και δεν είναι μόνο ότι θα χάσουν το μεροκάματο αλλά γιατί κινδυνεύουν να χάσουν και τη δουλειά τους» και προσέθεσε πως για «το ΚΚΕ, αυτές είναι οι μάχες των μαχών».