Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το σχολικό συγκρότημα που στεγάζονται το 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας – Χορτιάτη, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης για παιδιά με αυτισμό, πραγματοποίησαν το πρωί γονείς και ενώσεις εκπαιδευτικών, ζητώντας να δοθεί άμεσα οριστική λύση στο πρόβλημα μεταστέγασης των 80 μαθητών του, καθώς ο κτιριακός χώρος όπου λειτουργούν τα σχολεία έχει κριθεί ακατάλληλος.
Οι ενώσεις των εκπαιδευτικών ζητούν να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή νέου κτιρίου για τα τρία σχολεία, και «μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου σχολείου, με ευθύνη της Κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας να εξασφαλιστεί κατάλληλος και ασφαλής χώρος για τη φοίτηση των μαθητών, ώστε σε καμία περίπτωση να μη διαμοιραστούν τα παιδιά σε διάφορα σχολεία της πόλης, να μην αλλάξουν σχολείο οι εκπαιδευτικοί και το ΕΕΒ/ΕΕΠ».
«Έχουν αποφασίσει να διαμοιράσουν τα παιδιά, οπότε ακόμη και η παράταση που έχει δοθεί στη λειτουργία του σχολείου δεν έχει αντικείμενο. Θα διαμοιράσουν τους μαθητές σε σχολεία όπου ήδη υπάρχει μεγάλο στεγαστικό πρόβλημα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η γραμματέας της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΔΟΘ Σίσσυ Πολυκάρπου. «Είναι προβλήματα που έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα, τα κτίρια που είναι ακατάλληλα για ειδική αγωγή. Σήμερα στέλνουν παιδί με αμαξίδιο στο Πανόραμα σε σχολείο, όπου είναι αδύνατη η πρόσβασή του. Στο ΕΕΕΚ Κορδελιού θέλουν να στείλουν επτά παιδιά, όπου το σχολείο λειτουργεί σε κατάστημα που δεν έχει αυλή. Στο Παύλου Μελά υπάρχει ήδη υπερπληθώρα μαθητών. Ουσιαστικά η συντριπτική πλειοψηφία των ειδικών σχολείων στεγάζονται σε κτίρια ακατάλληλα για ειδική αγωγή» σημείωσε η κ. Πολυκάρπου, προσθέτοντας ότι η συνέχεια των κινητοποιήσεων θα δοθεί σε εκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Λύση στο πρόβλημα της στέγασης του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας-Χορτιάτη, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης για παιδιά με αυτισμό, θα αναζητηθεί σε σύσκεψη που έχει συγκαλέσει τη Δευτέρα 15/1 ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με τους 14 δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Σε προηγούμενες συσκέψεις στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, που έγιναν προ ημερών με τη συμμετοχή των δημάρχων και των όμορων με τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, Δήμων Θερμαϊκού, Θέρμης, Καλαμαριάς, εξετάστηκε το ενδεχόμενο μεταστέγασης των μαθητών σε άλλο διαθέσιμο δημοτικό χώρο, όπως και η δυνατότητα αξιοποίησης οικοπέδων που είναι χαρακτηρισμένα ως σχολική στέγη για την τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών.