Την Παρασκευή στη Θέρμη η κηδεία του Γιάννη Ιωαννίδη

Στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης θα κηδευτεί την Παρασκευή (6/10, 17:00) ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Παραμονή της ταφής (5/10, 12:00) θα πραγματοποιηθεί η επιμνημόσυνη δέηση στον Άγιο Ιωάννη Βούλας, προκειμένου να πουν το τελευταίο «αντίο» στον «Ξανθό» συγγενείς, φίλοι και γενικά άνθρωποι του αθλητισμού, που δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη για την εξόδιο ακολουθία.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης άφησε ισχυρό αποτύπωμα στην αθλητική και πολιτική ζωή της χώρας, δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατό του. «Είχα την τιμή να συνεργαστώ με τον Γιάννη Ιωαννίδη την περίοδο που διετέλεσα διοικητής στη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας “Άγιος Παντελεήμονας”, όταν ο εκλιπών ήταν Υφυπουργός Αθλητισμού. Πολιτικός ακέραιος, αποφασιστικός, άμεσος, ανθρώπινος, με ιδιαίτερη ευαισθησία για τον συνάνθρωπο, ιδιαίτερα για τα παιδιά. Θα τον θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη για την προσφορά του».

Mε μια λιτή ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποχαιρέτισε τον Γιάννη Ιωαννίδη ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης. «Καλό ταξίδι κόουτς…», έγραψε ο κ. Καλαφάτης.
«Ό,τι έκανε στη ζωή του, το έκανε με προσήλωση και πάθος. Ο Γιάννης Ιωαννίδης κατέκτησε κορυφές, διεκδίκησε και προσέφερε πολλά στον τόπο μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
«Η αγάπη του για την πατρίδα και φυσικά τη Θεσσαλονίκη, απεριόριστη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, υπογράμμισε ότι «ο “Ξανθός” θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας ως ένας μεγάλος του μπάσκετ»
«12 Πρωταθλήματα & 6 Κύπελλα Μπάσκετ. Ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν γεννημένος νικητής. Θα μείνει στην ιστορία για την κατάθεση ψυχής που έκανε εντός και εκτός παρκέ ως αθλητής, αλλά και ως ο πλέον πολυνίκης προπονητής στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Συλλυπητήρια στην οικογένεια του», υπογράμμισε.