ΣΥΡΙΖΑ: «Επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα η επίθεση στον ευρωβουλευτή Νίκο Παππά»

Τον ευρωβουλευτή Νίκο Παππά υπερασπίζεται με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση «στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στα πληρωμένα της πιστόλια».

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα “πληρωμένα της πιστόλια”, από ΜΜΕ ως τρολ του διαδικτύου, έχουν δυστυχώς αναγάγει σε καθημερινή τακτική τις επιχειρήσεις “δολοφονίας χαρακτήρα”, δηλητηριάζοντας επικίνδυνα τη δημόσια σφαίρα. Μια τέτοια επιχείρηση έχουν εξαπολύσει τις τελευταίες μέρες και κατά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκου Παππά».

Υποστηρίζει ότι «κατά την προσφιλή τακτική της μονταζιέρας, επιστράτευσαν επιλεγμένα αποσπάσματα διαλόγων, βίντεο και “ηχητικά αποσπάσματα” που διακινούν ακροδεξιές ομάδες, ψεύδη περί αστυνομικών που δεν είναι πια αστυνομικοί, και αφού απέκρυψαν τις απειλές, τις κατάρες και τον οχετό ύβρεων σε βάρος του Ν. Παππά και των οικείων του, έφτιαξαν έναν πολτό κατηγοριών που αναπαρήγαγαν τα φιλικά τους ΜΜΕ, περνώντας υποκριτικά και προς αποπροσανατολισμό στη “θεσμική” επίθεση προς τον πραγματικό τους στόχο, τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον πρόεδρό του, μεταξύ άλλων με δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη και των ευρωβουλευτών της ΝΔ τάχα υπέρ “αξιών και ιδεωδών”».

Επιστρέφοντας τις βολές καλεί τη ΝΔ «να ασχοληθεί με τα ακροδεξιά, ρατσιστικά, ομοφοβικά και άλλα “μπουμπούκια” που έχουν βρει στέγη και τροφή στους κόλπους της και ας αφήσει κατά μέρος την εκτόξευση λάσπης εναντίον των πολιτικών αντιπάλων. Απόλυτος σεβασμός στους αστυνομικούς που δρουν στο πεδίο, όχι σε σταγονίδια που η ίδια η αστυνομία έχει αποβάλλει από τους κόλπους της κι αυτοί σπεύδουν να υπερασπιστούν. Που χρησιμοποιούσαν χυδαίους, ομοφοβικούς, χαρακτηρισμούς για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και μια υπενθύμιση: αν εκτρέφεις το φίδι του φασισμού, κάποια στιγμή θα σε δαγκώσει».

Εν είδει υστερόγραφου αναφέρεται στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ λέγοντας: «Όσο για τον ανεκδιήγητο κ. Ρωμανό, ας ασχοληθεί καλύτερα με τα “παρατράγουδα” της ανίκανης κυβερνητικής πολιτικής που έχει επιτρέψει να καεί η μισή Αττική και να φτάσει η φωτιά στο Χαλάνδρι».

«Με καθυστέρηση και σε προστατευμένο περιβάλλον η επίσκεψη Μητσοτάκη στα καμένα»

Στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζοντας ότι «έγινε με καθυστέρηση και σε προστατευμένο περιβάλλον».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Σε προστατευμένο περιβάλλον, με τα ΜΑΤ απέναντι στους πολίτες που διαμαρτύρονταν, με κλειστούς τους δρόμους προς την Πεντέλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδέησε να επισκεφτεί τις καμένες περιοχές της πρωτεύουσας, μια βδομάδα και πλέον μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Το πλέον λυπηρό, ωστόσο, είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε τίποτα χειροπιαστό να πει, πέρα από χιλιοειπωμένες εξαγγελίες σε νέο περιτύλιγμα. Θα καθαριστούν τα καμένα, θα φτιαχτούν “ειδικά σχέδια” και θα γίνουν νέες “μελέτες”.

Επιχειρεί να αποδομήσει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας: «Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε καθαρισμούς εντός των οικισμών που εισέβαλε η φωτιά στο πλαίσιο του προγράμματος anti-nero και της έκτακτης επιχορήγησης του Υπ. Εσωτερικών προς τους δήμους. Μόνο που σκοπός του προγράμματος “antinero” δεν είναι το κλάδεμα και ο καθαρισμός, αλλά η δημιουργία μεγάλων αντιπυρικών ζωνών για να μην επεκτείνεται μια δασική πυρκαγιά.

Εξήγγειλε μελέτες που θα ανατεθούν στον ΟΦΥΠΕΚΑ και στις δασικές υπηρεσίες. Δηλαδή επιβεβαίωσε ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν σοβαρές μελέτες αντιπυρικής προστασίας.

Αναφέρθηκε στα δισ. για την αναβάθμιση των συστημάτων και των υποδομών της πολιτικής προστασίας, αλλά ξεχνά πως στο πρόγραμμα “Αιγίς” η εξέλιξη είναι αργή και οπισθοβαρής. Η χώρα χρειάζεται ένα πιο φιλόδοξο εμπροσθοβαρές πρόγραμμα που θα εξασφαλίζει πολλά σοβαρότερα μέσα για την πολιτική προστασία και την πρόληψη. Με διαφάνεια και χωρίς κατασπατάληση των πόρων υπέρ των “ημετέρων της κυβέρνησης.

Προσπάθησε μάλιστα για μια ακόμη φορά να βάλει μπροστά την “ατομική ευθύνη”, αναφερόμενος σε εποπτικά εργαλεία, δυνατότητες ελέγχων και κυρώσεων και την πολιτική για τους καθαρισμούς οικοπέδων».

Κλείνοντας ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει: «Η Πολιτεία οφείλει, μέσα από το πρόγραμμα anti-nero, να υπηρετήσει την αποστολή της για τη μείωση της καύσιμης ύλης σε μια δασική έκταση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρέπει να παριστάνει τον περισπούδαστο τεχνοκράτη της αριστείας όταν επί διακυβέρνησής του έχει καεί το 2,8% της χώρας. Ας σηκώσει μια φορά πραγματικά τα μανίκια, γιατί αλλιώς η ζημιά που προκαλεί η ανύπαρκτη πολιτική του στην πυροπροστασία θα χρειαστεί προσπάθειες δεκαετιών για να αντιστραφεί».