Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Κομοτηνή – Δείπνο με Δένδια

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας παραθέτει ανεπίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογο του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας με φόντο την Ακρόπολη, ενόψει της αυριανής επίσημης συνάντησής τους.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα συναντηθούν αύριο στο υπουργείο Εξωτερικών, σε σχήμα περιορισμένης σύνθεσης, στις 11:00, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Οι δηλώσεις στον Τύπο αναμένεται να λάβουν χώρα γύρω στις 13:15.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο κ. Τσαβούσογλου πραγματοποίησε ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος αναχώρησε οδικώς για την Αλεξανδρούπολη και από εκεί αεροπορικώς για την Αθήνα όπου αύριο θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Ο κ. Τσαβούσογλου στη διάρκεια της τετράωρης παραμονής του στην Κομοτηνή επισκέφθηκε το τουρκικό προξενείο, το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο “Τζελάλ Μπαγιάρ”, γευμάτισε με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας στον οικισμό Θάμνα και επισκέφθηκε τον τάφο του πρώην βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Σαδίκ, όπου κατέθεσε στεφάνι, τελέστηκε προσευχή και φύτεψε ένα πλατάνι.

Ο κ. Τσαβούσογλου ταξίδεψε αεροπορικώς στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί μετέβη οδικώς στην Κομοτηνή.

Στις 11 .15 έφτασε στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής όπου έμεινε 45 λεπτά και συναντήθηκε με τους ψευδομουφτήδες Αχμέτ Μέτε της Ξάνθης και Ιμπραήμ Σερίφ της Κομοτηνής.

Στη συνέχεια μετέβη στο Μειονοτικό Γυμνάσιο- Λύκειο Κομοτηνής “Τζελάλ Μπαγιάρ” όπου συνομίλησε με μέλη της Σχολικής Επιτροπής και αντιπροσωπεία μαθητών.

Μόλις βγήκε από το σχολείο κατέβηκε από το αυτοκίνητο και χαιρέτισε μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας.

Αμέσως μετά μετέβη στον οικισμό Θαμνά, εξω από την Κομοτηνή και παρακάθισε σε γεύμα με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του στην Κομοτηνή ο τάφος του πρώην βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Σαδίκ και περίπου στις 4μ.μ. ο κ. Τσαβούσογλου αναμένεται να αναχωρήσει αεροπορικώς από την Αλεξανδρούπολη για την Αθήνα.