Συναντήσεις Μητσοτάκη με πρόεδρο Μολδαβίας, πρόεδρο Μαυροβουνίου, πρωθυπουργό Κοσόβου

Με την Πρόεδρο της Μολδαβίας, Maia Sandu συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου νωρίτερα το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Μολδαβίας αντάλλαξαν απόψεις για την προοπτική ενίσχυσης των διμερών σχέσεων.

Μάλιστα, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Μολδαβίας, η οποία εκφράστηκε και στην Διακήρυξη των Αθηνών που υιοθέτησαν στις 21 Αυγούστου οι 11 ηγέτες που συμμετείχαν στο άτυπο δείπνο που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, παρουσία της ηγεσίας των ευρωπαϊκών θεσμών.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε ακόμη την κ. Sandu για την πρόθεση της Ελλάδας να ανοίξει πρεσβεία στο Κισινάου το επόμενο χρονικό διάστημα.

Με τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου Jakov Milatovic και τον πρωθυπουργού του Κοσόβου, Albin Kurti, συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης Μητσοτάκη-Milatovic οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εργαστούν για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και προς την υποστήριξη της προόδου της ένταξης του Μαυροβουνίου στην ΕΕ.
Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου Albin Kurti. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι συζητήθηκε η συνέχιση της ανάπτυξης των διμερών σχέσεων με έμφαση στην οικονομική συνεργασία. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία, που αποδίδει η Ελλάδα στον Διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας για την εξομάλυνση των σχέσεων του Κοσόβου με τη Σερβία.