Το Ισραήλ βομβάρδισε ξάνα θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε εκ νέου σήμερα το πρωί θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας μετά την εκτόξευση ρουκετών και εμπρηστικών μπαλονιών από τον παλαιστινιακό θύλακα προς το νότιο Ισραήλ, το οποίο έχουν εν μέρει αποκλείσει οι δυνάμεις ασφαλείας.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε τη Γάζα λίγο μετά τα μεσάνυκτα της Πέμπτης και στη συνέχεια ξανά σήμερα νωρίς το πρωί σε απάντηση, όπως ανακοίνωσε, στην εκτόξευση επτά ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα, έξι από τις οποίες αναχαιτίστηκαν από το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στη Γάζα, οι ρουκέτες είχαν κυρίως στόχο την πόλη Σντερότ, που βρίσκεται στη βόρεια έξοδο της Λωρίδας της Γάζας.

Λόγω των συχνών εκτοξεύσεων ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα εδώ και δύο εβδομάδες οι ισραηλινές αρχές έχουν περιορίσει την πρόσβαση σε πόλεις όπως η Σντερότ, οι οποίες βρίσκονται γύρω από τη Γάζα.

Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Γάζα σχεδόν κάθε βράδυ από τις 6 Αυγούστου και μετά, ενώ παράλληλα έχει ενισχύσει τον αποκλεισμό της απαγορεύοντας στους Παλαιστίνιους αλιείς να βγαίνουν στη θάλασσα και κλείνοντας το μοναδικό σημείο διέλευσης προϊόντων μεταξύ του θύλακα και του ισραηλινού εδάφους. Λόγω αυτού έχουν σταματήσει οι παραδόσεις καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας με αποτέλεσμα την Τρίτη «να κλείσει εντελώς» το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας εκεί.