Υποψήφιος για πρωθυπουργός στη Γαλλία ο εκλεκτός της Λεπέν, Ζορντάν Μπαρντελά

Μετά από μια συντριπτική ήττα στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Κυριακή, ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βύθισε τη Γαλλία σε πολιτική αβεβαιότητα με μια πρόωρη νομοθετική ψηφοφορία που επαναλαμβάνει την αιώνια μάχη του με την ακροδεξιά αντίπαλό του, Μαρίν Λεπέν.

Ενώ η θέση του Μακρόν ως αρχηγού κράτους δεν θα επηρεαστεί άμεσα από την επικείμενη ψηφοφορία, η ικανότητά του να προωθήσει τη νομοθεσία, η εξουσία να επιλέγει έναν ομοϊδεάτη πρωθυπουργό και η αξιοπιστία του πολιτικού του σχεδίου θα είναι όλα στη γραμμή σε εκλογές που τα αποτελέσματα της Κυριακής δείχνουν ότι πιθανότατα θα χάσει.

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά θα είναι ο υποψήφιος του κόμματός του, του Εθνικού Συναγερμού (RN), για την πρωθυπουργία στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος του κόμματος Σεμπαστιάν Σενί.

“Ο Ζορντάν Μπαρντελά εξελέγη ευρωβουλευτής, άρα έχει ήδη το λαϊκό χρίσμα» και «είναι ο υποψήφιος μας για να πάει στο Ματινιόν», το όνομα της πρωθυπουργικής κατοικίας, δήλωσε ο Σενί στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, την επομένη της ανακοίνωσης της διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών μετά την επιτυχία της γαλλικής ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές.