Βουλή: Ένταση από το “αει στο διάολο” της Τασίας Χριστοδουλοπούλου

Μια φράση που έχει καταγραφεί στα ανεπίσημα πρακτικά της Βουλής, εμφανίζει την προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου να εκστομίζει ύβρη κατά τη διάρκεια της προσπάθειας του βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου να πάρει τον λόγο, προκάλεσε ένταση. Την επισήμανε ο Νίκος Δένδιας, δηλώνοντας ότι αναγιγνώσκει απόσπασμα των πρακτικών. Η κ. Χριστοδουλοπούλου ζήτησε να εξαλειφθεί η φράση της και αναγνώρισε ότι όποιος και αν είπε αυτή τη φράση ήταν αστοχία και αγένεια. Ο Χ. Αθανασίου από την πλευρά του εκτίμησε πως επίθεση στο πρόσωπό του προκαλούν «όσα έχει αποκαλύψει για τους προστατευόμενους μάρτυρες».

Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας ανέφερε:

«Προεδρεύουσα, Αναστασία Χριστοδουλοπούλου: Σας παρακαλώ κύριε Αθανασίου, τα νομικά αφήστε τα, θέλετε να μιλήσετε νομικά, πολιτικά ότι θέλετε, έχετε εκπροσώπους να μιλήσουν και από κάτω… “αει στο διάολο”».

«Εγώ το είπα»; Ηταν η αντίδραση της κ. Χριστοδουλοπούλου για να συμπληρώσει ο κ. Δένδιας ότι «ο κ. Αθανασίου δικαιούται να λάβει τον λόγο» ενώ ζήτησε να διαγραφεί από τα πρακτικά η φράση.

«Δεν τον έθιξα» τον διέκοψε η αντιπρόεδρος της Βουλής και συμπλήρωσε… «Πρώτον εγώ δεν το άκουσα όπως δεν το άκουσε κανείς. Να εξαλειφθεί από τα πρακτικά δεδομένου ότι όποιος το είπε ήταν όχι απλά αστοχία και αγένια αλλά οτιδήποτε άλλο», συμπλήρωσε.