Γεννηματά: Στήνουν νέο «βρώμικο 89»

Με σκληρή γλώσσα και σε υψηλούς τόνους, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την υπόθεση Novartis, κάνοντας λόγο για «σκευωρία» και «αποστολή κουκουλοφόρων εναντίον της πολιτικής».

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ), στη Βουλή, η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι πράγματι υπάρχει σκάνδαλο και πρέπει να ελεγχθούν και να αποκαλυφθούν τεκμηριωμένα τα πάντα.

«Δεν μπορούν να μπουν στην ίδια μοίρα τα στελέχη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που συγκρούστηκαν με τις φαρμακευτικές εταιρείες με όσους εκτόξευσαν στα ύψη τις φαρμακευτικές δαπάνες» ανέφερε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε όλους τους σχετικούς νόμους.

«Θα υπερασπιστούμε τα στελέχη μας αλλά, από εκεί και πέρα, επειδή σκάνδαλο υπάρχει, όλα θα πρέπει να βγουν στο φως. Όχι όμως με κουκουλοφόρους να επιτίθενται στην πολιτική για πολιτικές σκοπιμότητες» σημείωσε.

«Στήνουν σκευωρία για τους πολιτικούς τους αντιπάλους, πρόκειται για προσπάθεια ενός νέου “βρώμικου 89″» επισήμανε η επικεφαλής της ΔΗΣΥ και επικέντρωσε τα πυρά της στον πρωθυπουργό, καθώς, όπως είπε, χρησιμοποιεί τη σκανδαλολογία για να επιτεθεί στη Δημοκρατία.

Συνάντηση Φ. Γεννηματά-Γ. Παπανδρέου στη Βουλή

Συνάντηση σχεδόν ωριαίας διάρκειας είχαν η Φώφη Γεννηματά με τον Γιώργο Παπανδρέου, στο γραφείο της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, στη Βουλή, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης της κ. Γεννηματά με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ήταν η υπόθεση Novartis και η στάση τής ΔΗΣΥ, οι εξελίξεις στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, οι διεργασίες και η πορεία προς το ιδρυτικό συνέδριο του νέου προοδευτικού φορέα. Επίσης, η κ. Γεννηματά ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για αυτά που συζήτησε με τον Ευρωπαίο επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί.

Οι συναντήσεις πρόκειται να πυκνώσουν όσο θα πλησιάζει η διαξαγωγή του συνεδρίου, στα μέσα Μαρτίου.

Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους, τόνισε η Φ. Γεννηματά στον Π. Μοσκοβισί

Πάνω από μία ώρα κράτησε η συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, στο γραφείο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή με την οποία ξεκίνησε τις επαφές του στην Αθήνα ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Μετά τη συνάντηση η κ. Γεννηματά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η συζήτηση ήταν πολύ εποικοδομητική και επικεντρώθηκε στο τέλος του προγράμματος για το οποίο εξέφρασε την προσωπική της αγωνία, εξηγώντας ότι δεν θεωρεί πως το τέλος του προγράμματος κατ’ ανάγκη σημαίνει και την οριστική και ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση.

«Ζήτησα τη στήριξή του σε τρεις στόχους που πρέπει να θέσει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα: την άμεση ελάφρυνση του χρέους που συνεπάγεται και μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα και βεβαίως ένα σχέδιο ανάπτυξης, προσέλκυσης επενδύσεων και κοινωνικής δικαιοσύνης που είναι απολύτως απαραίτητο. Ένα δικό μας εθνικό σχέδιο για να μπορέσουμε όχι μόνο να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση αλλά να αφήσουμε οριστικά πίσω μας τα αδιέξοδα», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Επίσης η Φώφη Γεννηματά ενημέρωσε τον κ. Μοσκοβισί για την εξέλιξη του Κινήματος Αλλαγής, για τη δυναμική που αναπτύσσει και για το προσεχές συνέδριο του κόμματος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο Γάλλος επίτροπος θα βρει το χρόνο και τη δυνατότητα να είναι παρών.

Από την πλευρά του ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι το τέλος του προγράμματος δεν είναι το τέλος του παιχνιδιού τονίζοντας ότι «δεν θα έχετε τρόικα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν δεσμεύσεις όπως έγινε στη Κύπρο, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία».