Ελεύθερος ο δάσκαλος που συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση σε μαθήτριες δημοτικού

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε από τον ανακριτή όπου οδηγήθηκε για να απολογηθεί ο 48χρονος δάσκαλος που συνελήφθη μετά από καταγγελίες γονέων ότι παρενοχλούσε, με ανάρμοστα μηνύματα που έστελνε μέσω εφαρμογών, ανήλικες μαθήτριές του. Στον δάσκαλο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ και του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δάσκαλος εμφανίστηκε μετανιωμένος.

Ο δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο στα νοτιοανατολικά προάστια φέρεται να έστελνε μηνύματα σε μαθήτριές του από τις οποίες, όπως καταγγέλλεται, ζητούσε να βρεθούν εκτός σχολείου.

Σε βάρος του ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στον δράστη να τα επιβλέπει ή να τα φυλάσσει, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για το πλημμέλημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας -μέσω διαδικτύου- ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Η δράση του δασκάλου, πατέρα ανήλικων παιδιών, αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελίες γονέων τριών μαθητριών του στο δημοτικό σχολείο που δίδασκε, προς τις οποίες έστελνε μηνύματα ερωτικού περιεχομένου επιδιώκοντας να δημιουργήσει οικειότητα μαζί τους.