Καλλιθέα: Καθίζηση σε υπαίθριο πάρκινγκ στον σταθμό Ηλεκτρικού Ταύρου (upd)

Μεγάλη καθίζηση σημειώθηκε στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 11-5-2018 σε υπαίθριο πάρκινγκ στο τέρμα της οδού Χαροκόπου, στην Καλλιθέα, απέναντι από τον σταθμό Ηλεκτρικού Ταύρου. Μέσα στην μεγάλη τρύπα που άνοιξε στην άσφαλτο έπεσαν τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα τα οποία έχουν υποστεί ζημιές. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, κάτω από το σημείο που σημειώθηκε η καθίζηση περνάει ο Ιλισσός ποταμός.

Στο σημείο βρέθηκαν υπηρεσίες του δήμου Καλλιθέας οι οποίες απομάκρυναν τα υπόλοιπα αυτοκίνητα από το παρκινγκ, ενώ έχουν ληφθεί μέτρα από την τροχαία Καλλιθέας για να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα. Στον χώρο έχει μεταβεί και κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που θα ερευνήσει τις αιτίες της καθίζησης.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο 12-5-2018 η καθίζηση του οδοστρώματος στο υπαίθριο παρκινγκ έναντι του ΗΣΑΠ Ταύρου στην Καλλιθέα. Το μεσημέρι του Σαββάτου κατέρρευσε ένα ακόμα τμήμα του οδοστρώματος. Να σημειωθεί ότι ο χωμάτινος όγκος κάτω από το οδόστρωμα σε όλη την επιφάνεια του χώρου είναι εμποτισμένος από νερά των τελευταίων βροχοπτώσεων αλλά και εξαιτίας της διαρροής μεγάλου όγκου νερού από την κοίτη του σκεπασμένου ποταμού Ιλισσού.