“Το ζήτημα που διακυβεύεται είναι να αλλάξει ρότα αυτός ο τόπος, κυρίως να κατασταλάξει ο ελληνικός λαός” τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του την Παρασκευή στο τ/σ “Αχελώος TV”, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ θα δώσει ενιαία την μάχη όλων των εκλογικών αναμετρήσεων.
Ανέφερε ότι ο λαός αξιοποιώντας την πείρα του δεν πρέπει να “ψάχνει θεωρητικά για κάποιο “μικρότερο κακό” διότι πηγαίνοντας να επιλέξει το “μικρότερο κακό” φτάνει συνεχώς στο χειρότερο με νέα μέτρα”.
Υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός μπορεί, “και αυτό γίνεται μόνο με ενίσχυση του ΚΚΕ παντού”, να “ανοίξει τον δρόμο για να επιλυθεί αύριο το πολιτικό πρόβλημα και το κοινωνικό, το οικονομικό πρόβλημα της χώρας και του λαού μας”.
Ερωτηθείς, με αναφορά στον δήμαρχο Πάτρας, Κ. Πελετίδη, σε τι διαφέρει από έναν άλλο δήμαρχο απάντησε ότι “ο Κ. Πελετίδης, όπως και όλοι οι κομμουνιστές δήμαρχοι έκαναν με ειλικρίνεια, σταθερά και με συνέπεια αυτό που υποσχέθηκαν προεκλογικά στον λαό τους”, ότι δηλαδή “θα διαχειριστούν την εξουσία που του έδωσαν, έτσι ώστε να υπάρξουν και ανάσες ανακούφισης και κατακτήσεις και διεύρυνση των δικαιωμάτων”.
Με αφορμή τις μετακινήσεις βουλευτών προς το κυβερνών κόμμα έκανε λόγο για “αλισβερίσι που δεν έχει ξαναγίνει σε όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο” καθώς και για “ένα «αριστεροκεντροακροδεξιό» αχταρμά, που υπάρχει σε αυτή την κυβέρνηση, που ξεκίνησε απ’ την ώρα που συγκροτήθηκε” αρχικά με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
“Βέβαια έχουμε και τη διεύρυνση τώρα με άλλους που γίνεται με υπόδειξη, κατά την άποψή μας, τμημάτων της αστικής τάξης, τμημάτων και ολόκληρων πρεσβειών και μηχανισμών και του εξωτερικού, εννοώ την αμερικανική πρεσβεία, την πρεσβεία της Γερμανίας, εννοώ μια σειρά τέτοιες χώρες της ΕΕ και των ΗΠΑ, συνολικά του ΝΑΤΟ, του ευρωατλαντικού σχηματισμού, για τους οποίους ο Τσίπρας κάνει εκδούλευση. Κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά πολύ καλύτερα – αυτό το ομολογούν οι ίδιοι άλλωστε με τις εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και με τις χθεσινές δηλώσεις του Τραμπ – απ’ ότι θα την έκανε για παράδειγμα η ΝΔ” πρόσθεσε.
Αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι αυτή “ήταν αμερικανοΝΑΤΟϊκή επιλογή”, ενώ ερωτηθείς αν το ζήτημα έπρεπε να λυθεί απάντησε “βεβαίως, έπρεπε να λυθεί, με διμερείς σχέσεις”.
Υπενθύμισε την σταθερή θέση του ΚΚΕ από το 1992 στο ότι η όποια λύση έπρεπε να είναι “απαλλαγμένη από το “διαίρει και βασίλευε” και την επιλογή των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ”.
Το ΚΚΕ υποστήριζε από τότε ότι “δεν πρέπει να δοθεί αποκλειστικό βάρος στο όνομα, για το οποίο μπορούσε να βρεθεί γεωγραφικός προσδιορισμός έναντι όλων, αλλά έπρεπε να μην υπάρχουν τα αλυτρωτικά που προβλέπει το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας”.