Σε εξέλιξη βρίσκεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τη φωτιά που μαίνεται σε εργοστάσιο ξυλείας στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, κινητοποιώντας άμεσα τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Οι πυροσβέστες προσπαθούν να αποτρέψουν την μετάδοση της πυρκαγιάς σε διπλανό εργοστάσιο πλαστικών, που είναι και το μεγαλύτερο της Κρήτης.
Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προκριμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά και να αποτρέψουν την εξάπλωσή της σε παρακείμενες επιχειρήσεις. Νωρίτερα ήχησε και το 112 καλώντας τους κατοίκους να κλείσουν πόρτες και παράθυρα και να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επείγουσα ειδοποίηση «σε εξέλιξη πυρκαγιά σε εργοστάσιο ξυλείας στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου Κρήτης. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».
Η Πυροσβεστική επιχειρεί στο σημείο με 26 οχήματα και 75 πυροσβέστες.