Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ουν, εξέφρασε την «ικανοποίηση» του και δήλωσε «πολύ εντυπωσιασμένος» από την υποδοχή που δέχθηκε η αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας, που παρέστη στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Pyeongchang της Νότιας Κορέας, την περασμένη Παρασκευή.
Ο Κιμ, όπως ανέφερε το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, άκουσε τις λεπτομερείς εκθέσεις του επικεφαλής της αντιπροσωπείας Κιμ Γιονγκ Ναμ, και της αδελφής του, Κιμ Γιονγκ Γιο, ειδική απεσταλμένης του ηγέτη, σχετικά με τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην τριήμερη παραμονή τους στη Νότια Κορέα.
Η Κιμ Γιονγκ Γιο, ήταν το πρώτο μέλος της οικογένειας Κιμ, που ταξίδεψε στην Νότια Κορέα, μετά το τέλος των εχθροπραξιών μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας, το 1953.
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας τόνισε «τη σημασία της φιλικής ατμόσφαιρας, συμφιλίωσης και του διαλόγου που δημιουργήθηκε από την κοινή επιθυμία και ισχυρή θέληση του Βορρά και του Νότου».
Στην Βόρεια Κορέα, μετά την ολοκλήρωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, θα βρεθεί και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ. Η ημερομηνία δεν έχει οριστεί ακόμα, αλλά το ταξίδι προς τη Βόρεια Κορέα «είχε προγραμματιστεί» ήδη στη συμφωνία που υπεγράφη στις 20 Ιανουαρίου μεταξύ της ΔΟΕ και των δύο χωρών, εγκρίνοντας τη συμμετοχή των αθλητών της Βόρειας Κορέας στους Αγώνες. Αλλά, ο Μπαχ, τόνισε σε συνέντευξή του στον διεθνή τύπο, «πως δεν είναι ο αθλητισμός που δημιουργεί την ειρήνη, αυτή είναι η ευθύνη των πολιτικών».
Σύμφωνα με τον Μπαχ, «η κοινή παρέλαση της Νότιας και Βόρειας Κορέας ήταν μια στιγμή γεμάτη συγκίνηση. Φυσικά, είχαμε τη δήλωση της Λωζάνης της 20ης Ιανουαρίου σχετικά με την συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στους Αγώνες, αλλά υπήρχε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε. Οταν η ομάδα μπήκε στο στάδιο ήταν πολύ συγκινητικό. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να στείλουμε αυτό το μήνυμα ειρήνης και κατανόησης. Αυτή είναι μία από τις αποστολές των Ολυμπιακών Αγώνων. Να είναι ανοικτοί σε όλους, να υπάρχει κατανόηση και φιλία, με την κοινή παρέλαση στάλθηκε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα προς τον κόσμο της ειρήνης και του διαλόγου».
Σύμφωνα με τον Μπαχ, δεν θα πρέπει να είναι ο αθλητισμός «εκείνος που θα δημιουργήσει την ειρήνη, αλλά ο αθλητισμός μπορεί να ρίξει γέφυρες και να ανοίξει πόρτες. Μπορούμε να δείξουμε ότι ο διάλογος μπορεί να οδηγήσει σε ένα θετικό αποτέλεσμα, όπως έγινε εδώ. Για τα υπόλοιπα είναι υπεύθυνοι οι πολιτικοί, είναι αυτοί που πρέπει να δράσουν, είναι αυτοί που πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα διαθέσιμα μέσα για να ξεκινήσουν μια συζήτηση».