«Η γνώμη μας για την ίδια τη συμφωνία των Πρεσπών δεν αλλάζει. Αυτό που αλλάζει πλέον είναι το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο έρχεται. Αλλάζει αυτό τη στάση μας; Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον, λαμβάνοντας υπόψη βέβαια και το γενικότερο πολιτικό κλίμα και θα βρούμε τον τρόπο αυτό να εκφραστεί με τον κατάλληλο τρόπο» ανέφερε μιλώντας πριν από λίγο στη Βουλή ο Γιώργος Μαυρωτάς, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά στην επικείμενη ψηφοφορία για τη συμφωνία των Πρεσπών.
«Το Ποτάμι σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσει υπόνοιες ότι θα γίνει Καμμένος στη θέση του Καμμένου ή ότι συμμετέχει σε κοινοβουλευτική κοπτορραπτική», είπε επίσης ο κ. Μαυρωτάς που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διεκδικώντας επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης με 151 ψήφους και συνδέοντας τη με τη συμφωνία των Πρεσπών έδωσε «χτύπημα κάτω από τη μέση» στο Ποτάμι υφαρπάζοντας του έναν βουλευτή.
«Η κυβέρνηση λέει πώς γίνεται να μην δίνει το Ποτάμι ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που φέρνει τη συμφωνία των Πρεσπών. Θεωρούμε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι το αποτέλεσμα μιας διαπραγμάτευσης με περισσότερα θετικά από ό,τι αρνητικά για τη χώρα μας και γι’ αυτό τη στηρίζουμε. Για να αλλάξουμε επιτέλους σελίδα, ανατρέποντας ένα de facto τετελεσμένο: Το μονοπώλιο του ονόματος Μακεδονία από την ΠΓΔΜ και μάλιστα αναγκάζοντας τους να αλλάξουν και το σύνταγμα. Πρέπει να δούμε το μέλλον με εθνική αυτοπεποίθηση, χωρίς αδικαιολόγητες φοβίες ώστε να παίξουμε τον ρόλο της ηγέτιδας δύναμης και του πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή», είπε αρχικά ο Γιώργος Μαυρωτάς προσθέτοντας όμως: «Το πιο αρνητικό όμως κομμάτι της συμφωνίας είναι η εργαλειοποίησή της που έγινε στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό. Στην αρχή, εργαλοιοποίηση από την κυβέρνηση για να διεμβολίσει την αντιπολίτευση και στη συνέχεια από την αντιπολίτευση για να μη διαρραγεί η ενότητά της. Έτσι χάθηκαν τα επιχειρήματα μέσα στα αναθέματα. Χάθηκε ο διάλογος μέσα στο μπούλινγκ. Η γνωστή ασπρόμαυρή Ελλάδα».
«Η συμφωνία δεν είναι αρκετή για να μπει ως μακιγιάζ, να μπει ως φερετζές στις τραγικές ανεπάρκειες της κυβέρνησης. Η αποσκίρτηση του κ. Δανέλλη από την ΚΟ του Ποταμιού, δίνει δυστυχώς τροφή σε όσους θέλουν να πλάθουν σενάρια περί δανεισμού βουλευτών. Το Ποτάμι σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσει υπόνοιες ότι γίνεται Καμμένος στη θέση του Καμμένου. Ή ότι συμμετέχει σε κοινοβουλευτική κοπτοραπτική. Η ψήφος εμπιστοσύνης περνάει και με κάτω από 151 ψήφους. Το όριο των 151 δεν ήταν απαραίτητο και γι’ αυτό θεωρούμε χτύπημα κάτω από τη ζώνη προς το Ποτάμι, ένα κόμμα που έχει βάλει πλάτη στη συμφωνία και στο οποίο αποβλέπει η κυβέρνηση για την ψήφισή της, το γεγονός ότι η κυβέρνηση υφαρπάζει έναν βουλευτή του για να του δώσει αέρα να κυβερνήσει ως τον Οκτώβριο», είπε επίσης ο Γιώργος Μαυρωτάς και πρόσθεσε:
«Η γνώμη μας για την ίδια τη συμφωνία των Πρεσπών δεν αλλάζει. Αυτό που αλλάζει πλέον είναι το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο έρχεται. Αλλάζει αυτό τη στάση μας; Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον, λαμβάνοντας υπόψη βέβαια και το γενικότερο πολιτικό κλίμα και θα βρούμε τον τρόπο αυτό να εκφραστεί με τον κατάλληλο τρόπο».