Προκριματικά Euro 2020: Αποτελέσματα 26-3-2019

Την πρώτη της νίκη (προηγήθηκε η ήττα από την Ιταλία) στον 10ο όμιλο των προκριματικών του EURO 2020, όπου συμμετέχει και η Εθνική Ελλάδας, πέτυχε απόψε (26/03) η Φινλανδία στο Γερεβάν. Με τα γκολ του 21χρονου μέσου της Άουγκσμπουργκ, Φρέντρικ Γένσεν στο 14΄ και του Πιούρι Σοΐρι της Αντμίρα στο 78΄, η ομάδα του Μάρκου Κανέρβα, επικράτησε 2-0 της Αρμενίας. Οι γηπεδούχοι γνώρισαν τη δεύτερη σερί ήττα σε ισάριθμες αγωνιστικές, μετά το 2-1 από την Βοσνία στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Το κάκιστο πρώτο ημίχρονο παραλίγο να κοστίσει στην Εθνική ομάδα την πρώτη ήττα στο 10ο προκριματικό όμιλο του Euro 2020.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δέχθηκε δύο γκολ στο πρώτο τέταρτο (10΄ Βίσκα, 15΄ Πιάνιτς) από τη Βοσνία στη Ζένιτσα, μεταμορφώθηκε όμως στην επανάληψη και έφυγε με βαθμό από το «Μπίλινο Πόλιε», χάρις στα γκολ των Φορτούνη στο 64΄ (πέναλτι) και Κολοβού στο 85΄.

«Σάκος του μποξ» αποδείχθηκε για την Ιταλία το Λιχτενστάιν. Το μεγάλο φαβορί του 10ου ομίλου και προσεχής αντίπαλος της Ελλάδας στην 3η αγωνιστική των προκριματικών (Ιούνιο) διέλυσε με 6-0 στο «Ένιο Ταρντίνι» της Πάρμα του Λιχτενστάιν κι από πολύ νωρίς φρόντισε να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά που θέλουν τη «σκουάντρα ατζούρα» να έχει τον πρώτο λόγο για την πρωτιά του γκρουπ.