στη-superleague-η-κέρκυρα-1-0-τον-πανιώνιο

Κέρκυρα και Πανιώνιος ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής στο «Ε.Α.Κ.» την προσπάθειά τους στη φετινή Super League, έχοντας αμφότερες ως στόχο τους να πετύχουν ότι ακριβώς έκαναν στο πρωτάθλημα και πέρσι: οι δε «Φαίακες» να εξασφαλίσουν νωρίς την παραμονή τους, οι δε Νεοσμυρνιώτες να μπουν και πάλι στην πρώτη πεντάδα. Όπως αποδείχθηκε μετά από αυτά τα 90 λεπτά στο Νησί των Φαιάκων, ο Πανιώνιος ήταν αυτός που ξεκίνησε με το δεξί αυτή του την προσπάθεια, με τον Μιχάλη Γρηγορίου να «πληγώνει» την παλιά του ομάδα.

Ένας Πανιώνιος καλύτερος… οριακά, στις λεπτομέρειες, ο οποίος όμως παίρνει ψυχολογία από αυτό το εκτός έδρας «τρίποντο», αφού πέρα από τους… προφανείς τρεις βαθμούς, δείχνει ότι έχει μέσα του «ζωή» ακόμη και χωρίς Μιλόγεβιτς, ακόμη και χωρίς τον περσινό του εξαιρετικό βασικό κορμό ο οποίος «αποψιλώθηκε» το καλοκαίρι, ακόμη και κόντρα σε μια ομάδα καλά στημένη στο γήπεδο από τον προπονητή της.

Η Κέρκυρα από την πλευρά της δεν μπορεί παρά να τα έχει με τον εαυτό της, αφού κατάφερε να κρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα τον αντίπαλο μακριά από τα καρέ της, είχε την πρώτη τεράστια ευκαιρία για να πάρει κεφάλι στο σκορ, όμως αντιμετώπισε ταυτόχρονα και πολλά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα, ο ρυθμός του ήταν πρακτικά ανύπαρκτος στο πρώτο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να «ψάχνονται» μέσα στο γήπεδο χωρίς να έχουν ξεκάθαρο επιθετικό πλάνο. Πολλά και τα λάθη στη μεσαία γραμμή, ενώ μετά το δεκάλεπτο άρχισε κάπως να… κυκλοφορεί η μπάλα αλλά και πάλι αυτή η «εικόνα» δεν κράτησε για πολλή ώρα.

Πιο ορεξάτος και κινητικός ήταν στο ξεκίνημα ο Πανιώνιος, όμως πλην κάποιων στημένων φάσεων δεν πλησίαζε την αντίπαλη περιοχή με οργανωμένες προσπάθειες. Με στημένες μπάλες ήταν και οι πρώτες αξιόλογες επισκέψεις στην αντίπαλη εστία και για τη μεριά της ομάδας του Ελευθερόπουλου, ο οποίος την «κατέβασε» στο γήπεδο με ξεκάθαρα αμυντικούς προσανατολισμούς. Στο 13′ μια καλή εκτέλεση φάουλ του Ζορμπά πέρασε από όλους και τελευταίο τον Τουράμ που προσπάθησε να τη σπρώξει στα δίχτυα, όπως άουτ πέρασε και η κεφαλιά του ίδιου παίκτη μετά από κόρνερ του Σοϊλέδη στο 20′.

Για τους φιλοξενούμενους, η πρώτη τελική φάση ήταν αυτή του 23′ με το σουτ του Λάμπρου εκτός περιοχής και την εύκολη επέμβαση του Γιαννακόπουλου. Κάπως έτσι, με… υποψίες φάσεων συνεχίστηκε το πρώτο 45λεπτο και στο επόμενο δεκάλεπτό του. Για την Κέρκυρα δεν απείλησε ούτε η κεφαλιά του Σιόντη στο 28′, ενώ για τους «κυανέρυθρους» καλή ήταν η ομαδική προσπάθεια του 32ου λεπτού που κατέληξε με το σουτ άουτ του Χατζισαφί. Ο Ιρανός απείλησε ξανά ένα δίλεπτο μετά με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έπειτα από κόρνερ του Μασούντ, το οποίο έδιωξε δύσκολα ο Γιαννακόπουλος.