Πορεία εργαζόμενων που αντιδρούν στο σχέδιο νόμου «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού» στο κέντρο της Αθήνας. Οι διαδηλωτές κατευθύνονται προς τη Βουλή, όπου θα τεθεί το μεσημέρι προς ψήφιση το νομοσχέδιο.
Η προσυγκέντρωση στα γραφεία της εταιρείας στην οδό Χαλκοκονδύλη ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν την πορεία τους προς το Σύνταγμα. Στο ύψος της οδού Σταδίου ενώθηκαν με μπλοκ των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και πραγματοποιήθηκε κοινή πορεία.
Η Ένωση τεχνικών ΔΕΗ σε ανακοίνωση της, μεταξύ άλλων κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «ξεπουλάει χωρίς αιδώ τις λιγνιτικές μονάδες και τα Ορυχεία σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα και καταδικάζει σε μαρασμό την πιο παραγωγική Επιχείρηση της πατρίδας».
Πορεία συνταξιουχικών οργανώσεων.
Οι συνταξιούχοι συγκεντρωθήκαν στις 10 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά και στη συνέχεια συγκρότησαν πορεία, η οποία μέσω της Σταδίου κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Οικονομικών.
Αφού φώναξαν συνθήματα ακολούθως συνέχισαν την πορεία τους προς το υπουργείο Εργασίας.
Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για την περικοπή της προσωπικής διαφοράς το 2019, την κατάργηση του ΕΚΑΣ και τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ.
Εξάλλου, στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης απεργίας στην περιφέρεια και της πεντάωρης στάσης εργασίας (10:00 – 15:00) στην Αττική που έχει προκηρύξει για σήμερα Τετάρτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ξεκίνησαν την πορεία τους στις 10:30 από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, στους Αμπελόκηπους, προς το Μέγαρο Μαξίμου, με αποτέλεσμα να είναι αποκλειστεί η κυκλοφορία οχημάτων στην Β. Σοφίας. Αυτή την ώρα (12:20) κλειστή είναι η οδός Πανεπιστημίου, καθώς η πορεία της ΠΟΕΔΗΝ κατευθύνεται προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Η ΠΟΕΔΗΝΗ ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται για τη δημόσια δαπάνη υγείας που είναι στο 5% του ΑΠΕ, ενώ σε άλλες χώρες της ΕΕ είναι άνω του 8%. Υποστηρίζει ότι η κρατική χρηματοδότηση στα Νοσοκομεία το 2018 μειώνεται 370 εκατ. ευρώ (λαμβάνουν 786 εκατ. ευρώ) και 225 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ (λαμβάνει 100 εκατ. ευρώ) σε σχέση με το έτος 2017.
Οι εργαζόμενοι λένε ακόμα ότι σε ποσοστό 70% ο εξοπλισμός που προμηθεύτηκαν τα Νοσοκομεία πριν τα μνημόνια ξεπέρασε το όριο ζωής.