Φωτιές σε Μεγαλόπολη, Καρύταινα και Θέρμο

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά το μεσημέρι του Σαββάτου 26-8-2017 που ξέσπασε σε δασική έκταση, στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην περιοχή Άγιοι Θεόδωροι Μεγαλόπολης. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο, ενώ από πλευράς εναέριων μέσων συνδράμουν 7 αεροσκάφη. Φωτιά ξέσπασε και σε δασική περιοχή κοντά στην Καρύταινα Αρκαδίας.

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά και στους Ταξιάρχες Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας. Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 23 άτομα πεζοπόρο, από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, τα οποία θα ενισχυθούν, εάν χρειαστεί.

H φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση, χθες το μεσημέρι, στην περιοχή Κακή Βίγλα Σαλαμίνας είναι οριοθετημένη πλέον, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο και 2 ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Οριοθετημένες είναι, επίσης, οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες σε δασική έκταση, στην περιοχή Σαντομέρι Αχαΐας, για την κατάσβεσή της επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 2 υδροφόρες ΟΤΑ, καθώς και στον Άγιο Νικόλαο Αχαΐας, για την κατάσβεσή της οποίας επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 ιδιωτικά βυτιοφόρα και 1 ειδικό μηχάνημα.

Ακόμη, χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι δύο φωτιές που εκδηλώθηκαν στη Ζάκυνθο, στις περιοχές Αγαλάς και Αργάσι.