Πανελλαδικές 2017: Δύσκολα θέματα σε Χημεία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Με μαθήματα προσανατολισμού συνεχίστηκαν την Τετάρτη 14/6/2017 οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάζονται στα Λατινικά, οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Θετικών Σπουδών στη Χημεία, ενώ οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, στο μάθημα Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017, 14:12

Τα θέματα στα Λατινικά ήταν σχετικά εύκολα χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες για καλά προετοιμασμένους υποψηφίους, ενώ δύσκολα ήταν τα θέματα στη Χημεία. Στο μάθημα Αρχών Οικονομικής Θεωρίας τα θέματα ήταν βατά αλλά δυσκολότερα σε σχέση με πέρυσι.

Ειδικότερα, για καλά προετοιμασμένους μαθητές ήταν και σήμερα τα θέματα των μαθημάτων προσανατολισμού, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ. Στα Λατινικά, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, οι γραμματικές και συντακτικές ασκήσεις, όπως επισημαίνει η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, δεν ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας, απαιτούσαν μεγάλη προσοχή και καλή γνώση της ύλης.

Για πολύ καλά προετοιμασμένους υποψήφιους ήταν και τα θέματα της Χημείας. Όπως αναφέρει η Ένωση Ελλήνων Χημικών, τα θέματα ήταν πολλά ποσοτικά, μέσα στα όρια της ύλης, ωστόσο, ορισμένα εξ αυτών ήταν αρκετά απαιτητικά.

Όσον αφορά το μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, στο οποίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος αναφέρει ότι, αν και σαφώς διατυπωμένα, τα θέματα ήταν αρκετά υψηλού βαθμού δυσκολίας.

Οι εξετάσεις ολοκληρώνονται για ένα μεγάλο μέρος των υποψηφίων καθώς την Παρασκευή μένει η εξέταση σε δύο Βιολογίες, την προσανατολισμού και  της γενικής παιδείας,  ενώ την προσεχή Δευτέρα θα εξεταστούν σε Μαθηματικά και Ιστορία γενικής παιδείας όσοι διεκδικούν μια θέση στα παιδαγωγικά τμήματα.

Για τα θέματα στα Λατινικά των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017 των ημερησίων ΓΕΛ
πατήστε εδώ.

Για τα θέματα στα Λατινικά των εσπερινών ΓΕΛ πατήστε εδώ.

Για τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας των ημερησίων ΓΕΛ πατήστε εδώ.

Για τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας των εσπερινών ΓΕΛ πατήστε εδώ.

Για τα θέματα στη Χημεία των ημερησίων ΓΕΛ πατήστε εδώ.

Για τα θέματα στη Χημεία των εσπερινών ΓΕΛ πατήστε εδώ.