Το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα κρούσματα κορονοϊού και οι θάνατοι, στην Ιταλία, παρουσιάζουν μείωση. Πιο συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 26.323 νέα περιστατικά covid – 19 και έχασαν τη ζωή τους 686 άνθρωποι. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 225.940 διαγνωστικά τεστ. Κάθε 100 τεστ, το 11,65% ήταν θετικά, ενώ χθες το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 12%.
Οι νεκροί, τη χθεσινή ημέρα, ήταν 827, με 28.352 κρούσματα. Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχασαν τη ζωή τους 54.363 άνθρωποι. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας σήμερα βρίσκονται 3.762 ασθενείς (20 λιγότεροι σε σχέση με χθες), ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 33.299 (385 λιγότεροι από το περασμένο εικοσιτετράωρο).
Οι περιοχές με περισσότερα κρούσματα συνεχίζουν να είναι η Λομβαρδία (4.615), το Βένετο (3.498), η Καμπανία (2.729) με πρωτεύουσα τη Νάπολη και η Εμίλια Ρομάνια (2.172) με κύρια πόλη την Μπολόνια.
Βρετανία: 15.871 νέα κρούσματα, 479 θάνατοι
Η Βρετανία κατέγραψε κατά το τελευταίο 24ωρο 15.871 νέα κρούσματα της Covid-19 και 479 θανάτους 28 ημέρες έπειτα από θετικό στον κορονοϊό διαγνωστικό τεστ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Τα στοιχεία του προηγούμενου 24ώρου είχαν δείξει 16.022 νέα κρούσματα και 521 θανάτους.
Βρετανία: δεκάδες συλλήψεις κατά την διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον των περιοριστικών μέτρων
Περισσότερα από 60 άτομα συνελήφθησαν στο Λονδίνο κατά την διάρκεια διαδηλώσεων κατά των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Οι συλλήψεις έγιναν για διάφορες παραβάσεις, κυρίως για παραβάσεις των περιοριστικών μέτρων, ανακοίνωσε στο Twitter η αστυνομία του Λονδίνου, που απηύθυνε έκκληση προς το κοινό να μην συμμετέχει στις διαδηλώσεις αυτές, οι οποίες είναι απαγορευμένες εξαιτίας του lockdown
Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας για να διαμαρτυρηθούν για τα περιοριστικά μέτρα. Οι διαδηλωτές φώναζαν «ελευθερία» και κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «σταματήστε να μας ελέγχετε» και «όχι άλλα lockdown».
Τέσσερις εβδομάδες μετά την επιβολή του δεύτερου lockdown, η Αγγλία επιστρέφει την Τετάρτη σε ένα καθεστώς τοπικών περιοριστικών μέτρων, ανάλογα με τον βαθμό διασποράς του ιού, με βάση ένα σύστημα που περιλαμβάνει τρεις βαθμίδες συναγερμού.
Τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν και η οδηγία «μείνετε σπίτι» θα αρθεί. Η εξ αποστάσεως εργασία εξακολουθεί να συνιστάται σε όλες τις περιπτώσεις. Αλλά στις ζώνες που θα βρίσκονται στην υψηλότερη βαθμίδα συναγερμού, όπως το Μπέρμιγχαμ, το Μάντσεστερ το Μπρίστολ και το Λιντς (με συνολικό πληθυσμό 23 εκατομμύρια κατοίκους), οι παμπ και τα εστιατόρια θα παραμείνουν κλειστά, ενώ θα απαγορεύεται η συνάντηση με πρόσωπα που δεν ανήκουν στην οικογένεια κάθε ατόμου, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, εκτός εξαιρέσεων, όπως τα πάρκα.
Με 57.000 θανάτους (τις 28 ημέρες που ακολουθούν θετικό διαγνωστικό τεστ), το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η πλέον πληγείσα από την πανδημία χώρα.