Η Γαλλία σκοπεύει να πραγματοποιήσει μια εκστρατεία εμβολιασμού για το ευρύ κοινό “μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου” κατά της Covid-19, έπειτα από ένα πρώτο κύμα που θα εστιάσει στους πιο ευάλωτους, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρο.
Ο Μακρόν δήλωσε ότι προβλέπει για τις αρχές του 2021 “μια πρώτη ιδιαίτερα στοχευμένη εκστρατεία εμβολιασμού, με εμβόλια πρώτης γενιάς”, με βάση τις δόσεις που θα διαθέτει η Γαλλία, θα ακολουθήσει ένα δεύτερο κύμα “μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου”, το οποίο “θα είναι μεγαλύτερο και εστιασμένο σε ένα ευρύτερο κοινό, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής εμβολιασμού του μεγαλύτερου αριθμού” πολιτών, εξήγησε, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Βέλγο πρωθυπουργό.
Η πρώτη φάση του εμβολιασμού θα γίνει “μόλις καταστεί δυνατό” μετά την πιστοποίηση των ευρωπαϊκών υγειονομικών αρχών, από τα τέλη Δεκεμβρίου έως τις αρχές Ιανουαρίου.
Το κορυφαίο συμβουλευτικό σώμα για την υγεία στη Γαλλία ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ότι συνέστησε οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 να γίνουν πρώτα στους ενοίκους και στο προσωπικό των οίκων ευγηρίας, όταν οι πρώτες δόσεις φθάσουν στη χώρα.
Μέρκελ: H πανδημία θα μας πάει πίσω σε σχέση με την Ασία
Η καγκελάριος Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα για τη μετατόπιση της οικονομικής ισχύος στον κόσμο λόγω της κρίσης του κορονοϊού.
«Η πανδημία θα μας πάει πίσω οικονομικά. Πού θα καταλήξουμε εμείς, πού η Κίνα, πού πηγαίνει η Νότια Κορέα όταν όλοι φορούν τις μάσκες τους πολύ καλύτερα από μας και δεν έχουν τόσες πολλές διαδηλώσεις αντιπάλων των προστατευτικών μέτρων για τον κορονοϊό, αλλά ανακάμπτουν ήδη;» είπε η καγκελάριος Μέρκελ σε τηλεδιάσκεψη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
«Πρέπει να αναρωτηθούμε πού θα καταλήξει η Ευρώπη μετά την κρίση», είπε, υπαινισσόμενη τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού και τους συναφείς περιορισμούς. «Αυτό θα σημάνει μια αναδιάταξη των περιοχών, πιστεύω. Φυσικά και σέβομαι το δικαίωμα διαδήλωσης. Η Γερμανία (όμως) δεν μπορεί και δεν θέλει να χρησιμοποιήσει τα μέσα που χρησιμοποιεί η Κίνα με το σύστημα ελέγχου της. Εν τούτοις πρέπει να κάνουμε μια συνολική προσπάθεια για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί τεχνολογικά», τόνισε.