Μήνυση για τις καταστροφές 67 καταστημάτων στην Ερμού

Μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων και κατά παντός υπευθύνου για τις πρόσφατες καταστροφές σε περίπου 67 καταστήματα της οδού Ερμού κατά τη διάρκεια βανδαλισμών κατέθεσαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης. Δείτε εδώ το video με τις καταστροφές.

«Η μήνυση για τις καταστροφές δεν αποτελεί μια απλή συμβολική κίνηση στήριξης στον εμπορικό κόσμο μιας πόλης που συνεχώς ανεβαίνει, αλλά ένα σαφές μήνυμα ότι η εξοικείωση με τη βία και η ανοχή στην ανομία συνιστούν σήμερα τα σημαντικότερα προβλήματα για τη δημοκρατία», σημείωσε σχετικά ο κ. Καμίνης.

Από την πλευρά του ο κ. Καφούνης δήλωσε ευτυχής «που ο σημαντικότερος παράγοντας της πόλης άκουσε την φωνή αγωνίας του επιχειρηματικού κόσμου και υποσχέθηκε ότι ο αρχαιότερος σύλλογος της χώρας θα εξακολουθήσει να απαιτεί την εφαρμογή και στην Αθήνα, αυτών που σε κάθε άλλη ευρωπαϊκή πόλη θεωρούνται αυτονόητα».

Θυμίζουμε ότι σε προμελετημένο σχέδιο απέδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τις καταστροφές που προκλήθηκαν τη Δευτέρα 17/7/2017 σε 67 καταστήματα της οδού Ερμού, από αγνώστους. «Και το 2010 τα έσπασαν στο Κολωνάκι. Με τον ίδιο τρόπο. Με το ίδιο προμελετημένο σχέδιο. Και το καλοκαίρι του 2011 επιτέθηκαν πάλι στην περιοχή του Κολωνακίου. Η συμμορία αυτών των ανθρώπων λειτουργεί ανενόχλητα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης.

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, αποφάσισαν να υποβάλουν οι ίδιοι την μηνυτήρια αναφορά, διότι οι επαγγελματίες που υπέστησαν ζημιές φοβούνται για αντίποινα αν τυχόν προσφύγουν οι ίδιοι στη Δικαιοσύνη.

Τα συνεργεία του Δήμου, το ίδιο βράδυ που έγιναν οι καταστροφές, καθάρισαν τον δρόμο και «βοήθησαν τους απελπισμένους ανθρώπους να σώσουν ό,τι μπορούσαν».

Ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Ρήγας Αξελός, τόνισε ότι «ουδείς μπορεί να επικροτεί, ούτε να χαίρεται όταν βανδαλίζονται» περιουσίες.

Από τη Λαϊκή Συσπείρωση, ο επικεφαλής της, Νίκος Σοφιανός, έκανε λόγο για σχεδιασμένους βανδαλισμούς, ενώ σημείωσε ότι άσκηση βίας είναι και οι απολύσεις των 83 συμβασιούχων του Δημοτικού Βρεφοκομείου.

Ο Βασίλης Καπερνάρος, επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα το σπίτι μας» ζήτησε να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες που υπέστησαν ζημιές, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στη διάκριση των εξουσιών, με αφορμή τις δηλώσεις, το τελευταίο διάστημα, για την Δικαιοσύνη.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, από την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» κάλεσε τον δήμαρχο να συμπαραταχθεί με το αίτημα για την αποφυλάκιση της Ηριάννας και κατήγγειλε την κυβέρνηση που δεν έχει καταργήσει τον «τρομονόμο» και τον «κουκουλονόμο».

Τέλος, ο επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής της Αθήνας» Ηλίας Κασιδιάρης, ζήτησε να δοθεί στη Δημοτική Αστυνομία, όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, οι αρμοδιότητες της καταστολής και των συλλήψεων.