Πούτιν σε Αμπράμοβιτς: Πες στους Ουκρανούς ότι θα τους συντρίψω

Με οργή αντέδρασε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν σε ιδιόχειρο σημείωμα του Ουκρανού ομολόγου του, Βολόντιμιρ Ζελένσκι για τους όρους υπό τους οποίους η Ουκρανία θα συζητούσε εκεχειρία, το οποίο του μετέφερε ο γνωστός Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας The Times του Λονδίνου, ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας, απευθυνόμενος στον επιχειρηματία, ανέφερε για τους Ουκρανούς: “Πες τους ότι θα τους συντρίψω”.

Την περασμένη Τετάρτη το πρωί, ιδιωτικό τζετ τύπου Hawker 800XP απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης και εισήλθε στον εναέριο χώρο της Ρωσίας κοντά στο Σότσι.

Στη συνέχεια έκλεισε τα όργανα εντοπισμού του σήματός του. Σε αυτό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φέρεται να επέβαινε ο Ρ. Αμπράμοβιτς, ο οποίος φέρεται να παρέδωσε στον Βλ. Πούτιν, στη Μόσχα, την επιστολή του προέδρου της Ουκρανίας.

Στη συνέχεια, ο Ρώσος μεγιστάνας, πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη και ήλθε σε επαφή με τον Ρούστεμ Ουμέροφ, Ουκρανό βουλευτή που λειτουργεί ως διαπραγματευτής εκ μέρους του Κιέβου.