Η Γερμανία λέει ότι η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock δήλωσε ότι η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένων βαρέων όπλων, καθώς το Κίεβο ανέφερε ότι οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις κατέστρεψαν το αεροδρόμιο στο Dnipro, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ δήλωσε ότι θα συναντήσει τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα τη Δευτέρα. Η Ουκρανία αναμένει από τη Ρωσία να διευρύνει την επίθεσή της στα ανατολικά αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο Πρόεδρος Volodymyr Zelenskiy, ενώ ένας νέος διοικητής των ρωσικών στρατευμάτων στο έδαφος προκαλεί ανησυχία στους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Η εισβολή του Πούτιν πιθανότατα θα προκαλέσει την οικονομία της Ουκρανίας να συρρικνωθεί σχεδόν στο μισό και η Ρωσία να συρρικνωθεί κατά περίπου 11% φέτος, δήλωσε η Παγκόσμια Τράπεζα.

Εν τω μεταξύ, ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Σάιμον Κόβενι δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες ενός εμπάργκο πετρελαίου σε βάρος της Ρωσίας στο πλαίσιο ενός πιθανού νέου πακέτου κυρώσεων, αλλά τίποτα δεν έχει αποφασιστεί.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ελπίζει ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία από τις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ το συντομότερο δυνατόν αλλά δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες.