«Δικαιοσύνη θα αποδοθεί για αυτήν την ανθρώπινη τραγωδία, αλλά δεν θα αποδοθεί ηθική δικαίωση στα θύματα που ζουν: την κόρη και την μητέρα της Καρολάιν», είπε η εισαγγελέας στην αγόρευση της που ολοκληρώθηκε πριν τις 11 το πρωί.
Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο με “πολύ μεγάλο Εγώ”, ο οποίος «έχει την ανάγκη να είναι ο κυρίαρχος των πραγμάτων και όλες οι ενέργειες στρέφονται γύρω από το εγώ του» είπε.
Σύμφωνα με την Εισαγγελέα ίσως η αιτία του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά βρίσκεται σε αυτό το παθολογικό στοιχείο της προσωπικότητας του δράστη, ο οποίος αρνήθηκε να κατανοήσει πως οι συνθήκες μεταβάλλονται
«Κατά τη διαδικασία της ωρίμανσής της η Καρολάιν εξέφρασε την ανάγκη να μεταβάλει τους όρους της ζωής της. Ίσως ο κατηγορούμενος να τη σκότωσε για αυτόν ακριβώς τον λόγο .. Γιατί δεν μπορούσε να την ελέγξει. Εξιδανίκευσε τη ζωή τους και δεν είχε την ευελιξία να καταλάβει ότι οι συνθήκες μεταβάλλονται» τόνισε.
Αναφερόμενη στην 20χρονη Καρολάιν η εισαγγελική λειτουργός υπογράμμισε πως από τα ημερολόγιά της, διαφαίνεται «ένας άνθρωπος που προβληματίζεται και αναζητά την χαρά, τη ζωή. Είναι συγκλονιστικό ότι η Καρολάιν αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει. Ασφυκτιά, όμως το τραγικό είναι ότι η Καρολάιν ήθελε να σώσει την οικογένεια της με κάθε τρόπο».
Όπως ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός από όλη τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου που ομολόγησε το έγκλημα του, απουσιάζει το στοιχείο της συντριβής. Εχω μια εικόνα ανθρώπου με λεπτές συγκινησιακές αντιδράσεις, αλλά όχι ενός ανθρώπου με συντριβή. Έχει επίγνωση της σκληρότητάς του…Θα περίμενα ο κατηγορούμενος να αναλάβει την ευθύνη όσων έγιναν και να σιωπήσει. Το πρόσωπο της Καρολάιν θα στοιχειώνει τη ζωή του. Η τιμωρία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ξεφεύγει από τα όρια της ανθρώπινης δικαιοσύνης, προκαλεί δέος. Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με το Θεό από τον οποίο ζήτησε συγνώμη» είπε στο κλείσιμο της αγόρευσης της.
Λίγο νωρίτερα αναφερόμενη στη θανάτωση της Ρόξυ, η εισαγγελέας τόνισε πως αμέσως μετά τον φόνο της Καρολάιν «ο κατηγορούμενος οργανώθηκε ταχύτατα και σκότωσε το σκυλάκι με αδιανόητη σκληρότητα».
Είπε, επίσης, πως το ζώο βασανίστηκε, όπως και η κοπέλα, για να σωθεί, χωρίς να τα καταφέρει. «Ήταν ένα πλάσμα σημαντικό για την Καρολάιν. Όσο κι αν λέει ο κατηγορούμενος ότι αγαπούσε το ζώο όπως η Καρολάιν, αυτό δεν μπορεί να γίνει πιστευτό. Ήταν ένα από τα ζητήματα που τον πρόδωσαν. Κανένας ληστής δεν χάνει χρόνο για να σκοτώσει έτσι τελετουργικά το σκυλί. Το κρέμασμα παρέπεμπε είτε σε Μαφία είτε στον ίδιο, δεν υπήρχε τρίτη λύση. Μας είπε εδώ πόσο αγαπούσε τα ζώα και κρέμασε την μικρή σκυλίτσα έτσι; Πρόκειται περί ακραίου κυνισμού ή σχάσης προσωπικότητας».
Η Εισαγγελέας πλην της ανθρωποκτονίας και της θανάτωσης του κουταβιού, ζήτησε την ενοχή του 34χρονου και για τα πλημμελήματα που του αποδίδονται για την ψευδή κατάθεση και την ψευδή καταμήνυση, αδικήματα που διέπραξε για να επιτύχει την συγκάλυψη των εγκλημάτων του.
«Κέρδισε 37 ημέρες» είπε η Εισαγγελέας και συνέχισε: «Αν υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό σε όλα τα εγκλήματα είναι ότι ο κατηγορούμενος υποτιμά τη νοημοσύνη των άλλων. Έφτιαξε ένα σκηνικό, άσκησε ασυλλόγιστη και υπέρμετρη βία προσπαθώντας να πείσει ότι οι άγριοι ληστές προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο στο θύμα επειδή αντιστάθηκε ενώ τους είχε δώσει χρήματα».
Η διαδικασία συνεχίζεται με αγορεύσεις δικηγόρων.
Αγόρευση εισαγγελέα: Σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ο Αναγνωστόπουλος, όταν διέπραξε το έγκλημα σε βάρος της Καρολάιν
«Ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος όταν διέπραξε το έγκλημα σε βάρος της 20χρονης συζύγου του» είπε στην αγόρευση της που ξεκίνησε, ενώπιον του ΜΟΔ, η εισαγγελέας Έδρας.
Κατά την εισαγγελική λειτουργό δεν τίθεται ζήτημα “βρασμού” , που επικαλείται ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς προσδοκώντας ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση. «Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να δείχνει απώλεια συνείδησης» τόνισε.
«Είναι αυταπόδεικτα όσα έγιναν» τη νύχτα της 11ης Μαΐου στην μεζονέτα στα Γλυκά Νερά, είπε η εισαγγελική λειτουργός, η οποία θεωρεί ότι ο κατηγορούμενος πιλότος πρέπει να καταδικαστεί όπως εισάγεται.
«Ο φόνος έγινε για ασήμαντη αφορμή και ο κατηγορούμενος ούτε βρισιές από την πλευρά του θύματος δεν μπορεί να επικαλεστεί. Κοίμισε το παιδί στον καναπέ και ανέβηκε να σκοτώσει. Αυτό καταρρίπτει τον ισχυρισμό περί ψυχικής διέγερσης και δείχνει την προμελέτη. Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να δείχνει απώλεια συνείδησης» τόνισε η εισαγγελέας.
Ζητώντας από τους δικαστές να μην αποδεχθούν τα περί “θολωμένου μυαλού” του δράστη, η εισαγγελέας ανέφερε με ιδιαίτερη έμφαση πως «το επιχείρημα ότι σκότωσε θολωμένος καταρρίφθηκε αμέσως ,από την στιγμή που εναπόθεσε το παιδί στο σώμα της νεκρής μάνας. Είχε επίγνωση της αδιανόητης σκληρότητας του. Ήξερε ότι η προσοχή θα στεφόταν στο παιδί και σε εκείνον που βγήκε αλώβητος από μια αιματηρή ληστεία. Το επεδίωκε».
Η εισαγγελική λειτουργός, όπως άφησε να διαφανεί και κατά την προηγούμενη δικάσιμο, τόνισε στο δικαστήριο ότι η νομική αξιολόγηση των λεπτών που πέρασαν μέχρι να ξεψυχήσει η 20χρονη είναι ένα από τα σημεία που οδηγούν ευθέως στην απόρριψη του βρασμού που ισχυρίζεται ο πιλότος. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, όσα προηγήθηκαν του ασφυκτικού θανάτου αλλά και η ίδια η χρονική διάρκεια που ο δράστης πιέζει το μαξιλάρι στο πρόσωπο της Καρολάιν, η οποία κοιμόταν μερικά λεπτά πριν, αποδεικνύουν ότι είχε συγκροτημένη σκέψη και ήταν σε θέση να σταθμίσει τα αποτελέσματα των ενεργειών του.
«Ένιωθε τους κραδασμούς της Καρολάιν από την ασφυξία που της προκαλούσε» τόνισε η Εισαγγελέας η οποία ανέφερε πως «ο χρόνος που ενήργησε ήταν πολύς και μπροστά στα μάτια του εξελίχθηκαν όλα τα ασφυκτικά συμπτώματα».
Το πεντάλεπτο με εξάλεπτο που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος πίεζε την 20χρονη, αλλά και το γεγονός ότι το θύμα κοιμόταν και δεν προηγήθηκε στον αμέσως προηγούμενος χρόνο καυγάς, είναι αυτά που κατά την εισαγγελική λειτουργό καθορίζουν και το όριο μεταξύ της “έντονης ψυχικής διέγερσης”, που εν προκειμένω δεν ισχύει και της “συγκροτημένης σκέψης” του δράστη ο οποίος δεν κάνει πίσω όσο το θύμα τινάζεται και πασχίζει να αναπνεύσει «Δεν λειτούργησε καμία αναστολή. Αρχικά ανέφερε ότι προέβη σε εναγκαλισμό, όχι και τόσο ..εύστοχος όρος, μόνο αν δεχτούμε ότι ήταν εναγκαλισμός θανάτου» είπε η εισαγγελική λειτουργός.
Σχολιάζοντας την απολογία του πιλότου η εισαγγελέας είπε πως «πολλές φορές αναρωτήθηκα κατά την απολογία αν καταλάβαινε για τι πράγμα μιλούσε και αν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Επιμήκυνε την απολογία του για ώρες για να πείσει πως “κάτι φοβερό είχε συμβεί” εκείνο το βράδυ. Κατέληξε μέσα από παιδαριώδη επιχειρήματα σε αυτό που συνέβη. Ήταν ένα ζήτημα απολύτως διαχειρίσιμο. Πως λοιπόν πυροδοτήθηκε ο θυμός του; Ο ιδιος ο κατηγορούμενος δυναμίτισε την υπεραστική γραμμή του. Δυσκολεύτηκε να αποδείξει την κορύφωση του συναισθήματος».
Όπως είπε η εισαγγελέας ο πιλότος «πλάκωσε με όλο του το σώμα την Καρολάιν για να μην αντιδράσει… Ούτε κατά διάνοια δεν είναι πιστευτό ότι την άφησε, όταν νόμιζε ότι έχει λιποθυμήσει. Την άφησε όταν βεβαιώθηκε ότι ήρθε το τέλος».
Κατά την εισαγγελική λειτουργό, το έξυπνο ρολόι που φορούσε το επίμαχο βράδυ η Καρολάιν λειτούργησε ως “θεία δίκη” για τον 34χρονο, ο οποίος ξέχασε να της το αφαιρέσει από το χέρι όταν δημιουργούσε το σκηνικό για την υποτιθέμενη ληστεία αφαιρώντας την κάμερα ασφαλείας.