Φωτιές στην Κακή Βίγλα Σαλαμίνας και το Σανταμέρι Αχαΐας

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 25-8-2017, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κακή Βίγλα Σαλαμίνας. Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται οικισμοί, αλλά δεν κινδυνεύουν αυτή την ώρα, σύμφωνα με όσα τόνισε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο επιχειρούν τώρα 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 7 ατόμων, 2 υδροφόρες και από πλευράς εναέριων μέσων, 2 αεροσκάφη.

Λόγω της πυρκαγιάς πραγματοποιείται εκτροπή της κυκλοφορίας στα εξής σημεία, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας: Στη λεωφόρο Κακής Βίγλας, από το ύψος της εκκλησίας της Αγίας Ζώνης έως την παραλιακή λεωφόρο και στην περιφερειακή λεωφόρο, από το ναό έως την περιοχή Σελήνια.

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική περιοχή στο Σανταμέρι Αχαΐας. Επιτόπου επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής με 15 οχήματα, 30 πυροσβέστες, καθώς και πεζοπόρο τμήμα, ενώ τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμει κι ένα ελικόπτερο.

Στο μεταξύ, σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στην περιοχή Συχαινών, κοντά στην Πάτρα.

Υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς

Και σήμερα είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος (δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, για τα νησιά Σκύρος, Λέσβος, Χίος, Ψαρά, Σάμος, Ικαρία, Κρήτη, Κύθηρα, καθώς και για όλες τις Κυκλάδες.

Επίσης, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 56 αγροτοδασικές πυρκαγιές, σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Σε εξέλιξη, αλλά χωρίς ενεργό μέτωπο, βρίσκονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή Λιθακιά στο Λαγανά Ζακύνθου και στο Ρυτό Κορινθίας.

Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν πλέον οι φωτιές που ξέσπασαν στις περιοχές Ροδινά Ηλείας, Δαφνίλα Κέρκυρας, Δεμάτι Ηρακλείου Κρήτης, Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων και Δαμάνια Ηρακλείου Κρήτης.