Το πρόγραμμα επίσκεψης Μητσοτάκη στην Δυτική Μακεδονία (Δευτέρα 13, Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023)

Στη Δυτική Μακεδονία θα βρεθεί το διήμερο Δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Το πρωί της Δευτέρας 13-2-2023 ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Καστοριά και την Πτολεμαΐδα.

Στις 13:30, ο Πρωθυπουργός θα παραστεί στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας, στο Αμφιθέατρο Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.

Στις 19:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης.

Το πρωί της Τρίτης 14-2-2023 , ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη Φλώρινα και τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής «Πτολεμαΐδα 5». Ο κ. Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας της νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ Πτολεμαΐδα V.

Στις 12:00, ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα Περιφερειακά ΜΜΕ, στην Κοζάνη.

Παράλληλα με την επίσκεψη του πρωθυπουργού θα υπάρξουν και άλλες συσκέψεις, οι οποίες θα γίνουν σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, παρουσία υπουργών που θα τον συνοδεύουν.

Στη Κοζάνη θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στις 10:30 το πρωί για το Σχέδιο Απολιγνιτοποίησης με παραγωγικούς φορείς παρουσία των υπουργών: Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση και των υφυπουργών Ανάπτυξης, Γιάννη Τσακίρη και Χρήστο Δήμα, ενώ στις 9 το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη παρουσία αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση με την συντονιστική επιτροπή του Σχεδίου Δίκαιας Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Επίσης στην Κοζάνη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη παρουσία του γενικού γραμματέα Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη με δημάρχους της Δυτικής Μακεδονίας.