Βίντεο σοκ: Νεκρός 36χρονος που προσπάθησε να επιβιβαστεί στο πλοίο Blue Horizon – Τον έσπρωξαν στη θάλασσα μέλη του πληρώματος – 4 συλλήψεις

Εντολή να συλληφθούν τα τέσσερα άτομα, μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon, εκ των οποίων  ο αξιωματικός καταστρώματος και ο πλοίαρχος, έδωσε η εισαγγελία Πειραιά με αφορμή το θάνατο ενός 36χρονου Έλληνα ο οποίος στην προσπάθειά του να προλάβει το πλοίο βρέθηκε στη θάλασσα. Βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στα social media δείχνουν τον 36χρονο να προσπαθεί να ανέβει στο πλοίο και να διαπληκτίζεται με άτομα από το πλήρωμα. Το πλοίο αρχικά είχε αναχωρήσει για το Ηράκλειο, αλλά με εισαγγελική εντολή επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να ληφθούν καταθέσεις από επιβάτες και πλήρωμα.

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, 00:15 / Τελευταία Ενημέρωση: 11:45

Σύμφωνα με βίντεο, ένας άντρας προσπαθεί να ανέβει στο πλοίο ενώ το πλήρωμα του Blue Horizon έχει λύσει κάβους. Ο αργοπορημένος επιβάτης προλαβαίνει και ανεβαίνει στον καταπέλτη του πλοίου που ακόμη δεν έχει ξεκολλήσει από την προβλήτα.

Κι ενώ ο 36χρονος έχει καταφέρει να ανέβει στον καταπέλτη του πλοίου, δύο άτομα από το πλήρωμα του Blue Horizon τον σπρώχνουν έξω από το πλοίο που συνεχίζει τις διαδικασίες απόπλου! Ο άτυχος άντρας προσπαθεί να παραμείνει πάνω στον καταπέλτη και να μπει στο πλοίο για να ταξιδέψει για Ηράκλειο, όμως οι δύο άντρες του πληρώματος τον σπρώχνουν ξανά βίαια για να τον πετάξουν από τον καταπέλτη και να τον βγάλουν από το πλοίο. Η προσπάθεια του άντρα είναι μάταιη, τα δύο μεγαλόσωμα μέλη του πληρώματος καταφέρνουν και τον απωθούν στα όρια του καταπέλτη, του οποίου το μέρος που ακουμπά στον λιμενοβραχίονα είναι αναδιπλούμενο.

Ο άντρας χάνει την ισορροπία του και πέφτει στη θάλασσα, στα απόνερα των κύριων μηχανών του μεγάλου επιβατηγού οχηματαγωγού που έχουν τεθεί σε λειτουργία για τον απόπλου. Ο άντρας μάχεται με τα κύματα, είναι άγνωστο αν έχει χτυπήσει και στο κεφάλι ή σε άλλο μέρος του σώματός του πέφτοντας από τον καταπέλτη στη θάλασσα και λίγο μετά ανασύρεται νεκρός ενώ το πλοίο Blue Horizon αποπλέει για Ηράκλειο σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Αν δεν υπήρχαν τα βίντεο να δείξουν το τι έγινε χθες βράδυ στον Πειραιά ενδεχομένως το πλοίο Blue Horizon να συνέχιζε κανονικά την πορεία του για τον προορισμό του!

Το μεγαλείο της απίστευτης στάσης του πληρώματος αναδεικνύει το γεγονός ότι αμέσως μετά την πτώση του 36χρονου άνδρα στην θάλασσα, τα μεγάφωνα του Blue Horizon της Blue Star Ferries ανήγγειλαν στους επιβάτες να μην ανησυχούν για την καθυστέρηση και ότι αυτή δεν οφείλεται στην εταιρεία: «Ενημερώνουμε τους κύριους επιβάτες ότι η καθυστέρηση του απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση», ανέφερε η απίστευτη ανακοίνωση από τα μεγάφωνα του πλοίου.

«Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών» .

Αυτό τονίζει με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετά το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Attica Group αναφέρει ότι ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος.

«Η Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος».

Από όλους λαμβάνονται καταθέσεις για την υπόθεση ενώ το λιμενικό σώμα έχει λάβει προανακριτικό υλικό, αλλά και τα σχετικά βίντεο. Επίσης, έως αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό αν σήμερα αναμένεται και οι τέσσερις να οδηγηθούν στην εισαγγελία Πειραιά.

Ανακοίνωση της ΠΝΟ

Τη βαριά θλίψη και την οδύνη της για τον τραγικό θάνατο του επιβάτη στο πλοίο “Blue Horizon” εξέφρασε με σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία απευθύνοντας παράλληλα τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στα αγαπημένα του πρόσωπα.

“Το αποτρόπαιο οπτικοακουστικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Ναυτικών, οι οποίο διαθέτουν υψηλό επίπεδο ναυτοσύνης και εκπαίδευσης, πράγμα που το αποδεικνύουν καθημερινά μεταφέροντας και σε ετήσια βάση εκατομμύρια επιβατών και ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο σε ασφυκτικές συνθήκες, χωρίς καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής, έχοντας σαν πρώτο μέλημα τους αυτό που τους επιβάλει ο επαγγελματισμός τους δηλαδή την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα” αναφέρει η ΠΝΟ.

Το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών τονίζει εξάλλου ότι αναμένει το πόρισμα των αρμόδιων Υπηρεσιών για τη διαλεύκανση του τραγικού περιστατικού.