Εκκενώσεις οικισμών στην Καρδίτσα – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλο τον νομό – Σε Θεσσαλία και Αργολίδα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σήμερα

Τα πρώτα πλημμυρικά φαινόμενα εμφανίστηκαν σε διάφορες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Τρικάλων και Καρδίτσας, από την έντονη βροχόπτωση που πέφτει αδιάκοπα όλη τη νύχτα, έχοντας σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οικισμοί όλων των δήμων στην Π.Ε. Τρικάλων, έχουν δεχτεί μεγάλες ποσότητες νερού, με αποτέλεσμα κτηνοτροφικές μονάδες και κατοικίες να βρίσκονται σε κίνδυνο, ενώ στον Δήμο Μουζακίου της Π.Ε. Καρδίτσας, όπως τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος, εκκενώθηκαν οικισμοί, όπως είναι η Μαγουλίτσα και ο οικισμός «Νησιά» Πευκοφύτου και στον Δήμο Παλαμά η κοινότητα Φύλλου. «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια, 32 μηχανήματα της Π.Ε. Καρδίτσας, δίνουν την δική τους μάχη», τόνισε επίσης ο ίδιος, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης ανέφερε πως δεκάδες μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων προσπαθούν να δώσουν λύσεις εκεί που υπάρχουν προβλήματα.

Απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε όλο τον νομό Καρδίτσας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε όλο τον νομό Καρδίτσας, με εξαίρεση την κίνηση στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65 σε όλο το μήκος της περιοχής ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας (προς διευκόλυνση κίνησης των οχημάτων που εκτρέπονται από την Π.Α.Θ.Ε. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα).

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, καθώς ο όγκος του νερού είναι τεράστιος. Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Σε Θεσσαλία και Αργολίδα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σήμερα

Σε Θεσσαλία και Αργολίδα καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σήμερα.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr το μεγαλύτερο ύψος βροχής σήμερα, από τα μεσάνυχτα (00:00) έως τις πρωινές ώρες (08:30) σημειώθηκε στους Κωφούς Μαγνησίας με 194 mm. Ακολουθούν το Κρανίδι (180), η πόλη της Καρδίτσας (161), οι Σπέτσες (126), το Μουζάκι Καρδίτσας (121) και οι Χαλκιάδες Φαρσάλων (120).

Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι οι περισσότεροι μετεωρολογικοί σταθμοί της Μαγνησίας και των Σποράδων, όπου έχουν δεχθεί τα ακραία ύψη βροχής τις τελευταίες ημέρες, σταμάτησαν να μεταδίδουν τα δεδομένα τους λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.