Πέθανε η 17χρονη μαθήτρια που νοσηλευόταν με αλλεργικό σοκ

Πέθανε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής η 17χρονη μαθήτρια, που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ, ενώ βρισκόταν σε ξενοδοχείο της Αμμουδάρας, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής. Η 17χρονη απεβίωσε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, λίγες ημέρες αφότου οι γιατροί, μετά τη διεξαγωγή τεστ, ανακοίνωσαν ότι είναι εγκεφαλικά νεκρή.

Θυμίζουμε ότι λιγότερο από ένα 24ωρο διήρκησε η προσπάθεια των γιατρών στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, για τη διακοπή των κατασταλτικών φαρμάκων στην 17χρονη η οποία υπέστη κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στην Κρήτη, αλλεργικό σοκ και ανακοπή.

Τότε, σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ανέστη Κιούλπαλη, η 17χρονη που νοσηλευόταν στη Μονάδα από τις 10 Δεκεμβρίου, μετά τη μείωση των κατασταλτικών φαρμάκων «ανέβασε και πάλι ενδοκράνια πίεση, για το λόγο αυτό αυξήσαμε εκ νέου την καταστολή».

«Ο εγκεφαλικού θάνατος της 17χρονης είχε διαπιστωθεί στις 2 Ιανουαρίου. Έγιναν όλοι οι έλεγχοι από ομάδα γιατρών όπως ορίζουν τα σχετικά ιατρικά πρωτόκολλα καθώς και η ενημέρωση των γονέων» ανέφερε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου, κ. Ανέστης, προσθέτοντας ότι πλέον επήλθε και ο φυσικός θάνατος της ασθενούς, όπως ήταν αναμενόμενο.

Συντετριμμένοι και σοκαρισμένοι οι γονείς της μαθήτριας άκουσαν τις επώδυνες ανακοινώσεις των γιατρών του Βενιζέλειου, προ μιας εβδομάδας, σχετικά με τη μη αναστρέψιμη κατάσταση στην οποία βρισκόταν η 17χρονη.

Μάλιστα, κατά πληροφορίες ήταν τόσο μεγάλο το πλήγμα για την οικογένεια που δεν μπορούσε καν να συζητήσει το ενδεχόμενο της προσφοράς των οργάνων της ασθενούς, μετά τη διαπίστωση του εγκεφαλικού θανάτου της.